Gordons penthouse ineens niet meer op Funda: ‘Wat speelt hier?’

Er zijn twee onderwerpen waarmee Gordon al jaren steevast de headlines haalt: zijn turbulente liefdesleven én zijn onverkoopbare vastgoed. ‘Nu is zijn penthouse in Amsterdam weer van Funda!’

Gordon © RTL

Het is onduidelijk wat momenteel de vaste verblijfsplaats is van Gordon. De tv-miljonair gaf in maart aan dat hij toch weer weg wil uit Dubai. De reden? Het heeft geen hart en het is erg gericht op geld. Een beetje zoals hij naar al zijn ex-vriendjes kijkt zeg maar. En daar is Goor goed klaar mee.

Goor terug in A’dam?

Maar wat betekent dat? Blijft Gordon tóch in Dubai wonen of keert hij weer terug naar ons land? De zanger is laatst in elk geval gespot bij het roze festival Milkshake in Amsterdam, waar hij bijna zijn mediavijand Evert Santegoeds tegen het lijf liep. Het had dus weinig gescheeld of de Mobiele Eenheid had moeten ingrijpen bij dat regenboogfestijn.

Als Gordon in ons land is, bewoont hij uiteraard zijn Amsterdamse penthouse, maar dat appartement staat al langer dan een jaar in de verkoop. Herhaalt zich hier het drama van zijn Blaricumse villa, die hij pas na acht jaar (!) wist te slijten? Of gaat hij er toch maar weer zelf wonen nu hij op jacht moet naar een nieuw tv-contract?

‘Ten einde raad’

Volgens het opiniërende weekblad Weekend is Gordon ’ten einde raad’. Het tijdschrift wijst erop dat de vraagprijs al is gedaald van 3,5 miljoen naar 3 miljoen euro, maar nu is het hele object van Funda verdwenen.

Het tijdschrift stelt dat de prijsverlaging geen effect had. “En dat leidt ertoe dat de koffietenthouder het nu uit de verkoop heeft gehaald. Volgens een ingewijde wil hij de prijs niet verder verlagen omdat hij niet met verlies wil verkopen, maar haalt hij het een tijdje van de markt om het later opnieuw te proberen. Dat staat beter dan dan het jaren te koop staat.”

Dubbele lasten

Gordon wil graag van het appartement af omdat er een peperdure hypotheek op rust van drie miljoen euro, aldus Weekend. “Die lasten moeten elke maand betaald worden, terwijl hij voornamelijk in Dubai zit. Het is de vraag wat hij nu gaat doen met het penthouse.”

Zo’n hoge hypotheek betekent dat Gordon weinig speelruimte meer heeft met de vraagprijs, melden de collega’s van BN’er-uitgave Party. “Het betekent dat iedere nieuwe vraagprijs onder de drie miljoen euro gelijk een verlies betekent.”

Financieel zwaar weer

Dat zou er flink inhakken bij Gordon, aldus Party. “Dat opgeteld bij het aflopen van het vette contract met Talpa, is het meer dan waarschijnlijk dat er financieel zwaar weer voor hem op komst lijkt te zijn.”

Hoeveel loopt Gordon volgens het tijdschrift straks mis als zijn contract afloopt? “Naar verluidt zou Gordon maar liefst 100.000 euro per maand verdienen en in 2018 een vijfjarig contract hebben afgesloten, dus reken maar uit. Maar vanaf eind van het jaar droogt zijn Talpa-inkomstenbron op en zal Gordon verder moeten gaan als zelfstandige.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het Talpa-contract van Gordon loopt bijna af. Denkt u dat hij zonder die tv-miljoenen kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen