‘Thijs Römer te hard gestraft, mogelijk tot zijn dood een vies beest’

Tv-regisseur Haye van der Heyden, bekend van onder meer Kinderen Geen Bezwaar, vindt dat Thijs Römer te hard gestraft wordt. “De mensen kijken naar hem alsof hij een vies beest is.”

Katja Schuurman en Thijs Römer © NPO

Het leven is in korte tijd vollédig veranderd voor Thijs Römer. Waar het erop lijkt dat een Glennis Grace anderhalf jaar na het omvergooien van wat schappen in de Jumbo langzaam weer gedoogd wordt, heeft de acteur een véél langere weg te gaan. Zedenfeiten bij minderjarige meisjes? Daar wil echt geen énkele opdrachtgever zich mee associëren.

Vies beest

Haye van der Heyden, die zelf naar eigen zeggen ook is gecanceld, maar dan vanwege PVV-sympathieën, vindt dat Thijs wel héél hard wordt gestraft. “De straf die hij nu krijgt door de publieke opinie vind ik te zwaar. Let wel: niet de eis van het OM, die vind ik redelijk: zes weken ‘dwangarbeid’ en een ‘symbolische’ gevangenisstraf”, zegt hij.

Hij vervolgt in de Weekend: “Maar de daadwerkelijke straf is dat hij misschien nooit meer zal werken en voortaan door mensen als een vies beest zal worden aangekeken – misschien wel tot aan zijn dood. Dat vind ik heel erg heftig.”

Pedant

Wel maakt Haye de kanttekening dat hij een band heeft met de Römertjes. “Zijn vader Peter Römer en ik hebben een lange tijd met elkaar samengewerkt en zo ontstond vriendschap. Ik heb zijn zoon echter altijd irritant gevonden, Thijs is pedant.”

Hij vervolgt: “Ik was ook wel jaloers op hem, omdat hij altijd zulke mooie vrouwen heeft. Maar ondanks dat ik Thijs geen sympathiek persoon vind, neem ik het in deze wel een beetje voor hem op.”

‘Sodemieter op!’

Wel vindt Haye het te ver gaan dat Thijs de schuld van zijn wangedrag een beetje in de schoenen van zijn ex Katja Schuurman probeert te schuiven. “Sodemieter op! Wat een flauwekul.”

Haye leeft vooral mee met hun dochtertje. “Verschrikkelijk. Ik ben een zoon van een foute vader, door de oorlog. Dus ik ken het gevoel wanneer je ergens binnenkomt en mensen naar je kijken alsof je zelf een vies beest bent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Thijs Römer als een vies beest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen