Gordon wil weg uit Dubai: ‘Stad zonder hart, erg op geld gericht’

De verhuisdozen zijn in aantocht: Gordon is helemaal klaar met Dubai. Hij wil met zijn nieuwe liefje verhuizen naar Melbourne of het Europese continent. “Het is echt een stad zonder hart!”

Gordon © RTL

Twee jaar lang spuwde hij vanuit Dubai zijn gal op het ‘onveilige’ en ‘negatieve’ Nederland: Gordon. Het proletenparadijs waar hij is neergestreken? Daar is het allemaal beter dan bij ons. Zo ontzettend veilig ook – zelfs voor homo’s. Als je je aan de regels houdt dan. En al die mensen die Dubai een ‘plastic-fantasticwereld’ noemen? Azijnzeikers.

Gordon uit Dubai

Niets is echter zo veranderlijk als Gordon. Hoewel hij daar net zijn eigen bedrijf in interieurdesign heeft geopend, 1001 Night Productions, wil de SBS 6-ster nu toch weer weg uit Dubai. Hij heeft een jonge Australische knul aan de haak geslagen, tien weken later zijn ze verloofd en nu denken ze aan wonen in Melbourne of ergens in Europa.

Gordon vertelt op Radio 538: “We gaan in Dubai samenwonen voorlopig, maar ik denk niet dat we daar gaan blijven. Ik bedoel: ik heb nu twee jaar in Dubai gewoond en misschien dat ik het nog een jaartje volhoud, maar het is wel erg leeg hoor. Het is heel erg op geld gericht. Het is een stad zonder hart. Het is er heerlijk, het is een fantastische plek.”

Gedooghomo’s

Gaat Gordon weg omdat hij gaat trouwen met een man? Nee, dat is het niet. “Er wonen heel veel gays in Dubai. Dat is logisch, want er wonen meer dan 4 miljoen expats. Het wordt allemaal gedoogd en door de vingers gezien. Er zijn zelfs gayfeesten. Alles kan daar, alles is mogelijk. Je moet je gewoon aan de regels houden.”

Is het door hem zo geliefde Zuid-Afrika geen optie? “Nee, dat heb ik net verkocht. Daar is het ook niet veilig.”

Het wordt dus Melbourne of een Europese stad. “We weten het nog niet.”

Geen golddigger

Verder laat Gordon weten dat zijn nieuwe liefje geen golddigger is. “Nee, schat. Hij heeft een heel goede baan in Australië. Hij werkt bij Burberry, hij heeft z’n dingen voor elkaar.”

Dit is het helemaal, aldus Gordon. “Je weet dat dit goed zit. Dit voel je, dit merk je aan alles. Hij wist helemaal niet wie ik was, wat ik deed. Ik heb dat ook de eerste dagen gewoon niet verteld. Gewoon eerst kijken hoe en wat. Het is een heel ander kaliber.”

Naar Japan

Samen met zijn lover is Gordon nu van de Malediven naar Japan afgereisd. Oftewel: hij doet alleen maar leuke dingen. “De enige niet-leuke dingen doe ik bij SBS!”

Huh? Zit Gordon na al die jaren alsnog op één lijn met Angela de Jong? Dat we dat nog mogen meemaken…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon die vertrekt uit Dubai: een verrassing?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen