Doutzen Kroes gebasht door Playboy: ‘Blad snapt zijn publiek niet’

Doutzen Kroes heeft ook een rolletje op de veelbesproken Playboy-cover met Jaimie Vaes. ‘Vrije val: Doutzen Kroes, wereldster werd wappie’, staat erop. “Dit is politiek correct!”

Doutzen Kroes en Guido den Aantrekker © Instagram, Playboy, SBS

De Playboy geniet dankzij de cover met Jaimie Vaes van een enorme hoeveelheid media-aandacht. Op die veelbesproken cover staat dus ook een behoorlijk pittige sneer aan het adres van topmodel Doutzen Kroes. Ze wordt zonder blikken en blozen omschreven als een ‘wappie’. Onbegrijpelijk, vindt Guido den Aantrekker.

‘Wappie’ Doutzen

Guido, de hoofdredacteur van Story, kan hier niets mee. “Een blad als Playboy zou iemand als Doutzen Kroes op handen moeten dragen. Hoofdvraag in marketing: wat is je publiek en wat wil het? Playboylezers zitten niet te wachten op politiek correcte artikelen die de mening van de journo weerspiegelen (al heb ik dit profiel niet gezien).”

Dat blad is sowieso de weg kwijt, vindt Guido. Over de cover met Jaimie zegt hij: “Wat een downgrade. Sad. Het gaat mij om haar C-status. (…) Ik vind deze coverfoto in elk geval niet Playboywaardig.”

Edwin in de bres

Edwin Smulders, de toppaparazzo van Guido’s blad Story, springt in het bewuste Playboy-artikel in de bres voor Doutzen. Hij zegt over haar uitspraken tijdens de coronapandemie: “Iedereen mag een eigen mening hebben. Als je iets vindt, dan vind je dat. Zo niet, dan niet. Je kunt niet naar ieders mondje koken.”

Hij vervolgt: “Maar we leven in een cultuur waarin je de strontkar over je heen krijgt als jij iets vindt waar een ander, of een groep, het niet mee eens is. Dat gebeurt met bijna iedereen, dat is de maatschappij waarin we nu leven.”

‘Mensen zijn zuur’

Het is niet eerlijk hoe mensen als Doutzen worden aangepakt, vindt Edwin. “Mensen zijn zuur, om niets ontstaan discussies, en dan heb je er altijd wel een paar die gaan schreeuwen en de media pakken dat op.”

Hij besluit: “Als drie mensen op Twitter schrijven dat Doutzen een lelijke jurk aanhad, dan schrijft de krant de volgende dag dat ‘heel veel’ mensen kritiek op haar kleding hebben. Twitter is alleen maar negativiteit. Nee, de wereld wordt er niet leuker op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Playboy noemt Doutzen Kroes op de cover een 'wappie'. Gaat dat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen