Luuk Ikink bezorgd: ‘Doutzen Kroes niet meer voor rede vatbaar’

Luuk Ikink vreest dat Doutzen Kroes in de coronaperiode dermate is ontspoord dat ze niet meer voor rede vatbaar is. “Je kunt er eigenlijk geen normaal gesprek meer mee voeren.”

Doutzen Kroes en Luuk Ikink © RTL

Doutzen Kroes ligt de laatste paar jaar aan de lopende band onder vuur, omdat ze allerlei vreemde stories plaatst waarin ze ‘alleen maar vragen stelt’. Nu krijgt ze weer kritiek omdat ze beweert dat je ook gewoon tegen kanker kunt vechten door een wandelingetje te maken in het bos.

Parallel universum

Het gaat niet goed met Doutzen, merkt tv-kenner Rob Goossens op in De BLVD Podcast. “Ja, zij is echt in een soort parallel universum terechtgekomen. Als jij denkt dat je gelukkig wordt of gezond wordt van in het bos wandelen, dan moet je dat vooral doen. Alleen het is niet honderd procent ongevaarlijk.”

Hij vervolgt: “We hebben natuurlijk met Sylvia Millecam gezien hoe gevaarlijk het kan zijn om te vertrouwen op geneeswijzen die niet bewezen zijn.”

Staatsgevaarlijk

Rob wijst op een rapport van NCTV waarin gewaarschuwd wordt voor ‘een groep anti-overheidsextremisten’. “Het pijnlijke is: dít is dus eigenlijk ook Doutzen, hè? Die is op een gegeven moment met die coronaprotesten in een clubje terechtgekomen, die in alle opzichten vraagtekens plaatst bij wat als gangbaar wordt geacht.”

Hij wijst erop dat Doutzen nu zelfs ‘het instituut dokter ondermijnt’. “Dan denk ik: wat zijn we van ver gekomen met Doutzen, die gewoon een van dé topmodellen was en dus in de tussentijd is afgegleden tot een afvoerputje waarvan de NCTV zegt: ‘Dit is gewoon staatsgevaarlijk.’”

Luuk kritisch

Collega Luuk Ikink denkt dat Doutzen van het padje af geraakt is door het thuiszitten tijdens corona. “Ja. Het kwam allemaal aan het eind van haar carrière, want daarvoor hoorde je haar daar helemaal niet over. Toen kwam de corona, zat ze veel thuis en is dat allemaal gekomen.”

Hij vervolgt: “Het is een soort anti-overheidsgevoel, maar ook anti-wetenschap, anti-media en anti-alles. Je bent dan niet meer voor rede vatbaar en je kunt er dan ook geen normaal gesprek meer mee voeren als zij bij elk beetje tegengas zegt: ‘Framing! Dit is framing!’ Dan kun je niet meer normaal met elkaar praten.”

Knetterduur huis

Luuk weet ook niet waar de ontevredenheid van Doutzen vandaan komt. “Waarom Doutzen nou per se zo wantrouwig is… Die woont in een knetterduur huis, heeft heel veel geld en kan alles doen. Die heeft ook niet zoveel reden om ontevreden te zijn.”

Hij besluit: “Het is zo gek dat er op een gegeven moment een afslag wordt genomen die zó onrealistisch is dat je niet meer voor rede vatbaar bent en je geen normaal gesprek meer kan voeren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen