Bram Moszkowicz vindt burn-out Mart Hoogkamer maar aanstellerij

Bram Moszkowicz heeft de net van een burn-out herstelde Mart Hoogkamer gisterenavond in Shownieuws neergezet als een aansteller. “Vroeger zeurden mensen daar niet over.”

Bram Moszkowicz en Mart Hoogkamer © SBS, Instagram

Mart Hoogkamer is na een rustpauze van enkele maanden weer terug op het podium om volksliedjes te zingen. De rust is in alle opzichten wedergekeerd. Hij heeft gesproken met een psycholoog, wat oude trauma’s verwerkt en ook zijn drukke leven nu een plek gegeven en ook iets minder druk gemaakt”, legt showkenner Bart Ettekoven uit in Shownieuws.

Aanstellerij

Er was ook een verbouwing gaande bij Mart thuis. “De verbouwing is ook klaar. Hij zegt: ‘Dat was ook wel echt een nekslag. Als je al zo geprikkeld bent…’”

Collega Bram Moszkowicz laat vervolgens blijken dat hij het allemaal aanstellerij vindt. “Sorry, Bart, maar is dit toch niet iets van de jeugd gewoon?”

Evert Santegoeds: “Neeeee, als je 200 keer optreedt in een jaar, dat is veel hoor.”

‘Vroeger geen gezeur’

Bart: “Hij had 15 optredens in een week. Hij had op een gegeven moment zelf een boekingskantoor en dan nog de oude boekingen bij het andere boekingskantoor.”

Bram: “Dat geloof ik allemaal wel, het is bikkelhard werken en dan komt de verhuizing en de verbouwing erbij. Vroeger zeurden mensen daar niet over, is mijn indruk een beetje.”

Bart: “Nou ja, de burn-out is wel iets van de laatste vijftien jaar ineens.”

Psychiater

Tooske Ragas denkt dat dit soort stress iets van alle tijden is. “Ik denk dat een verhuizing wel altijd in de top drie heeft gestaan van stress.”

Bram: “Ja, maar wacht nou even: daardoor gaan mensen niet meer functioneren. Vroeger was het: k*t, die verhuizing moeten we doen, het is zwaar. Daarvoor ging je niet naar de psychiater.”

Druk van buitenaf

Fotograaf William Rutten denkt dat het door Instagram komt. “Je onderschat ook de druk van social media. De artiesten van nu hebben veel meer druk. Vroeger stond je een keer in de week in een Privé of in een Party. Nu word je de hele dag in de gaten gehouden en krijg je de hele dag commentaar. Ik denk dat dat ook wel druk geeft.”

Bram:’William geeft me een antwoord op de vraag. Daar heb ik niet aan gedacht, maar dat zou kunnen, ja.”

Bart: “En wat dacht je van de tijd die er in social media gaat zitten. Hij wil natuurlijk wel alles lezen wat er over hem wordt geschreven.”

Evert: “Zijn nieuwe auto nog even laten zien.”

Instagram

Mart heeft verschrikkelijk veel last van social media:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Bram Moszkowicz een punt? Schieten BN'ers tegenwoordig wel héél snel in een burn-out?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen