Ben Cramer ontkent seksueel wangedrag bij Catherine Keyl: ‘Hè?!’

Ben Cramer (76) ontkent dat hij de man is die zich vorige week schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag bij Catherine Keyl (ook 76). “Je kan helemaal niks meer zeggen tegenwoordig!”

Ben Cramer en Catherine Keyl © MAX, SBS

Catherine Keyl heeft een verschrikkelijke week achter de rug waar ze nog steeds van moet bijkomen. Ze moest vorige week ‘met een groepje mannen samenwerken’ en één daarvan blijkt een ontzettende viezerik. “Jij zit op m’n schoot en dan ga je vanzelf omhoog”, zei hij tegen haar. En: “Als ik naar jou kijk, kom ik klaar.

Catherine in een jury

Hoewel de dader bij Catherine bekend is, wil ze zijn naam niet zeggen. Ook niet gisterenavond in Shownieuws, waar ze haar column uit De Telegraaf nog eens uitgebreid navertelde. Maar daar laat de onderzoeksredactie van de rubriek zich niet door tegenhouden. Een groep redacteuren heeft zich in het zweet gewerkt om de dader te achterhalen.

Deskundige Bart Ettekoven licht toe: “Ja, als je zo’n column schrijft dan kun je ervan uitgaan dat mensen gaan proberen te achterhalen om wie dit dan gaat en wie dit dan zegt. Dat heeft onze redactie ook gedaan, we zijn een beetje gaan kijken en we kwamen erachter dat zij nog niet zo lang geleden in een jury heeft gezeten.”

Drie verdachten

Er zijn op het eerste gezicht drie verdachten aan te wijzen, aldus Bart. “In die jury zat zij onder anderen met Ben Cramer, Henk Krol en Marcel Swerissen, de achtergrondzanger van Duncan Laurence. Toen zijn we eens gaan kijken en gaan bellen en hebben we de bewuste mannen in kwestie gebeld.”

Henk Krol valt af, omdat hij homoseksueel schijnt te zijn. “Bij Henk Krol hoef je geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te bedenken dat er bij hem niets omhoog gaat als Catherine Keyl op schoot komt zitten en Ben Cramer zei: ‘Ik herken me totaal niet in dit verhaal.’ Hij zegt: ‘Je kan ook helemaal niets meer zeggen tegenwoordig.’”

Ben ontkent

Eh, geeft Ben hier nu gemixte signalen af? Hij herkent zich er niet in, maar baalt dat je niks meer kan zeggen? “Hij las de column op ons verzoek en zei: ‘Ik sta perplex. Ik kan dit niet geweest zijn. Ik had het me anders moeten herinneren. Misschien niet zozeer dat ik het had gezegd, maar wel dat de vrouw in kwestie daar heel erg verbolgen over was.’”

Dit klinkt toch een beetje verdacht, maar Catherine wil zijn naam niet bevestigen noch ontkennen. “Ik heb haar vanavond ook nog even gesproken en het gaat haar er niet om dat achterhaald wordt om wie het gaat en dat er iemand aan een schandpaal genageld moet worden.”

Wat vindt Patty?

Patty Brard is bijna even oud als Ben Cramer. Kan ze zich voorstellen dat een generatiegenoot zo’n grap maakt? “Ik kan me wel voorstellen dat de oudere man, zoals een Ben Cramer, dit vroeger als humor zag en dat nu nog steeds als humor ziet, dus dat hij het brengt als: ‘Oh, als ik je hand pak, dan kom ik klaar.’”

Bart: “Hij zegt dus – laten we dat even vooropstellen – dat hij zich niet herkent in dit verhaal en het zich absoluut niet kan herinneren dat hij dit gezegd heeft.”

Patty: “Maar de achtergrondzanger van Duncan Laurence was het niet en Henk Krol ook niet…”

En dan blijft er maar één over, wil Patty zeggen. Eén meevaller voor Ben: hij kan niet meer gecanceld worden. Zijn laatste plaat dateert uit de jaren vijftig.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Streept u Ben Cramer definitief af als verdachte in deze zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen