Zeer heftige ruzie in Shownieuws: ‘Jij draagt bij aan de Kaag-haat!’

Sigrid Kaag was gisterenavond het onderwerp van een zeer heftige tv-ruzie in Shownieuws. Daar vlogen Guido den Aantrekker en René Mioch elkaar bijna in de haren. “Jij draagt bij aan Kaag-haat!”

Guido den Aantrekker, Sigrid Kaag en René Mioch © SBS 6

Story-baas Guido den Aantrekker is al jaren een van de prominentste criticasters van de afzwaaiende D66-voorvrouw Sigrid Kaag. Ze vertrekt uit de politiek omdat de bedreigingen aan haar adres een te zware wissel trekken op haar gezinsleven. Veel mensen vinden het heftig, anderen zien het als een excuus om haar falen te maskeren.

Sandra grijpt in

Guido had gisterenavond in Shownieuws geen goed woord voor haar over. “Wat mij een beetje tegenstaat aan deze hele poppenkast is dat zo enorm wordt geframed dat zij bedreigd wordt. Zij heeft het over de fakkelaar die voor de deur stond. (…) Een tijdje terug staat die fakkelaar gewoon in de Tweede Kamer met een aantal mensen te discussiëren.”

Dat zegt volgens hem genoeg. “Als zo iemand echt heel erg bedreigend is, dan zit die achter slot en grendel of houdt de politie hem in de gaten. Dat is dus totaal niet gebeurd.”

Lariekoek, meent Sandra Schuurhof: “Er zijn wel meer mensen die veroordeeld zijn, vast hebben gezeten en toch weer vrijkomen. Dat wil niet zeggen dat je geen strafbaar feit hebt gepleegd.”

René wordt boos

Als Sandra opmerkt dat Kaag 24 uur per dag wordt bewaakt, merkt Guido op: “Ja, is dat zo? Heb je dat nagevraagd?”

René: “Ga je zeggen dat dat niet zo is? Ik zag vanavond op Twitter dat je ook iets hebt geretweet van iemand die zegt dat ze Sigrid Kaag gewoon in de winkel ziet boodschappen doen en uit eten gaan. Die stelde eigenlijk dat het wel meevalt met die beveiliging.”

Guido: “Ze loopt zonder bevéiliging over straat. Dat heeft die man gesignaleerd. En ik heb ook eerder foto’s gezien in de media dat zij de honden bijvoorbeeld gewoon uitlaat.”

René: “Jij denkt niet dat er dan ergens misschien ook beveiliging is?”

Sandra: “Precies. Jij kunt als leek vaak helemaal niet zien waar… Nee! Nee!”

Guido: “Ben jij erbij geweest?”

D66-bolwerk

René ergert zich eraan. “Wat is jouw plan? Waarom ga je dit zo zeggen? Waarom noem je het een poppenkast?”

Guido blijft bij zijn standpunt. “Ik ben journalist en dit is wat ik ervan vind. We weten allemaal dat Sigrid Kaag een soort liefdesbaby was van bepaalde media, zeker de publieke omroep, sowieso een D66-bolwerk. Ze was zo heerlijk elitair en politiek correct. Dat is voor de NPO en vooral linkse media een heerlijk boegbeeld om te gebruiken.”

Hij vervolgt: “Ze heeft vanavond weer de hele uitzending van Op1 kunnen vullen. Ik wil alleen maar zeggen: ze zijn in staat – en Sigrid Kaag – om zichzelf op een bepaalde manier te framen. Wat ik heel erg mis is dat journalisten ook eens een keer wat verder kijken, hè? We nemen allemaal maar aan dat zij nu stopt omdat haar dochters dat gezegd hebben.”

Zoete koek

Als Guido herhaalt dat het hem ‘enorm stoort dat Kaag elke keer wegkomt met een bepaald frame’, vraagt Iris van Lunenburg: “Maar wat voor frame bedoel je nou precies?”

Sandra: “Als dat nou de waarheid is, dat frame?”

Guido: “Het gaat mij erom… Wat ik bedoel is dat journalistiek iemand gewoon kan zeggen: ‘Ik stop ermee, want ik word bedreigd en mijn kinderen vinden het niet leuk.’”

Sandra: “Maar dit is een feit.”

Guido: “Hoezo weet jij dat dat zo is?”

Sandra: “Die beveiliging krijgt ze niet zomaar.”

Guido: “Ja, maar lieve Sandra, jij bent zelf journalist, maar je neemt het dus allemaal voor zoete koek maar gewoon aan.”

Sandra: “We hebben het toch ook gezien en er is iemand voor veroordeeld ook!”

Kaag-haat

Veel mensen stellen dat Kaag slachtoffer is van seksisme en vrouwenhaat. Guido: “Is het echt vrouwgerelateerd? Kan het niet gewoon Kaag-haat zijn? Dat is bij het grote publiek… Zij is de minst geliefde politica.”

René: “Ik vind dan ook dat bijvoorbeeld jij – en ik volg je op Twitter – daar behoorlijk aan bijdraagt, want als er maar even iets negatiefs te melden valt over haar of een interpretatie of iemand zet iets neer over Kaag, dan kom jij gelijk weer…”

Guido: “Maar heeft dat te maken met het feit dat zij vrouw is, René? Nu wil ik even wat zeggen! (…) Als je een man dus aanpakt – want dat zeg jij eigenlijk – dan is er niets aan de hand, maar als je een vrouw aanpakt, dán is het ineens vrouwenhaat. Dat suggereer jij wel.”

René: “Nee, nee. Jij gebruikt het woord Kaag-haat. Dat bestaat echt en dat leeft enorm en ik denk dat jij eraan meedoet.”

‘Dit is framing’

Guido wordt flink pissig van die opmerking. “Dit is framing. Dit is de zaak omdraaien. Kun jij je voorstellen dat de gewone Nederlander die keihard werkt en die voortdurend door zo’n minister van Financiën op allerlei manieren gepakt wordt, dat deze mensen gewoon een hekel aan haar hebben omdat ze zo verschrikkelijk hautain is?”

Hij briest: “René suggereert dat ik aan vrouwenhaat doe en dat is natuurlijk complete onzin. (…) Je mag het nog terugnemen.”

René: “De laatste reactie van René? Ik wil heel graag weten wat er met André Hazes allemaal gebeurt en met de staking in Hollywood.”

Guido: “Ja, maar René, als je zo reageert, dan neem ik je hele reactie niet meer serieus.”

René: “Ik had het niet over vrouwenhaat, ik had het over Kaag-haat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen