Frank Dane na ontmoeting met Sigrid Kaag: ‘Ze is koud en kil’

Frank Dane gaat Sigrid Kaag niet missen na haar vertrek uit de landelijke politiek. Hij heeft de voorvrouw van D66 wel eens ontmoet en was niet onder de indruk. “Ze is koud en kil.”

Frank Dane en Sigrid Kaag © RTL

Sigrid Kaag stopt als D66-leider en verlaat de landelijke politiek, naar eigen zeggen omdat de bedreigingen aan haar adres ook haar gezinsleven raken. Afschuwelijk, vindt Radio 538-presentator Frank Dane dat. “Ik was niet de grootste fan van Sigrid Kaag, maar hoe zij nu is weggepest…”, zegt hij in zijn middagshow.

Te hard aangepakt

Sidekick Airen Mylene is het daar helemaal mee eens. “Dit is zó’n verdrietige beslissing.”

Frank, de broer van Robert Jensen, vindt dat Kaag te hard is aangepakt. “Dat vind ik ook. Met beveiliging rond moeten lopen en doodsbedreigingen krijgen…”

Sidekick Jelte van der Goot: “Ik heb Twitter ook van mijn telefoon gegooid, mede dankzij dit soort discussies. Zij wordt als een soort super-Satan gezien en er zijn allerlei complotten.”

‘Ze was wel kil’

Wel vindt Frank dat het geen warme vrouw is. “Kil was ze wel. Ze was wel een beetje koud. We hebben haar hier ook in de studio gehad, in die verkiezingstijd, weet ik nog. En van iedereen die langskwam dacht ik bij haar wel: brrrrr. Ja, kil, een beetje uit de hoogte.”

Jelte: “Ze had een beetje iets hautains.”

Frank: “Dat, ja.”

Jelte: “Het is wel iets waarvan ik de indruk heb dat we het een vrouw eerder kwalijk nemen dan een man. Bij een man wordt er al vaak gezegd: ‘Een stoere, standvastige kerel’, en bij een vrouw is dat toch al snel kil of onaardig. Dat idee heb ik altijd een beetje.”

Hartverwarmend

Airen vindt het wel mooi dat Kaag voor haar gezin heeft gekozen. “Als moeder zijnde vond ik het heel hartverwarmend om te horen dat ze… Want eerder deden die dochters de oproep. Dat ze daar gehoor aan geeft, snap ik heel goed.”

Jelte: “Het is zo sneu dat als je een uitgesproken politicus bent, je nu blijkbaar allerlei beveiliging nodig hebt.”

Frank: “Weet je wat ik gek vind? Dat niemand echt premier wil worden. Dat iedereen daarover na moet denken, terwijl als je daar toch voor gevraagd wordt of je hebt de kans om op een plek te komen dat je iets kunt betekenen voor miljoenen mensen, dan zou je toch moeten denken: ik ga dat vier jaar doen.”

Stank voor dank

Airen: “Maar je krijgt vervolgens stank voor dank. Het is niet dat we in Nederland dan allemaal zeggen: wat doe je dat goed, wat fijn! Nee, man.”

Frank: “Ik heb wel zin in nieuwe gezichten hoor, moet ik zeggen. Een paar nieuwe frisse mensen.”

Instagram

Frank op de foto met Kaag:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sigrid Kaag écht kil en koud of is dat gewoon seksisme?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen