Catherine Keyl weg uit Nederland als Sigrid Kaag premier wordt

Catherine Keyl heeft besloten dat ze emigreert uit Nederland als het Sigrid Kaag lukt om minister-president te worden. “Ik heb dat tegen al mijn vrienden gezegd en nu dus ook tegen jou.”

Catherine Keyl en Sigrid Kaag © RTL, Martijn Beekman/RVD

Het stemt Catherine Keyl tevreden dat Caroline van der Plas vorige week de grootste partij van Nederland is geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen. Ze vindt haar een geweldig politica. “In mijn idee heeft iedereen het ook helemaal mis over waarom zij gewonnen heeft”, aldus de tv-persoonlijkheid in Business Class.

Nuchtere Caroline

Hoe ziet Catherine het dan? “Ze heeft niet gewonnen vanwege de stikstof of vanwege de tegenstelling stad en platteland. Ze heeft gewonnen omdat het een vrouw is die met haar beide benen op de grond staat, die nuchter is en een taal spreekt die iedereen verstaat.”

Ze vervolgt: “Als zij op een gegeven moment zegt: ‘Zeg, hou eens op met dat gelul’, dan weet iedereen waar we het over hebben. Er is op het ogenblik een groep aan de macht in Den Haag die helemaal die taal niet meer spreekt.”

Catherine haalt uit

Catherine haalt uit naar VVD-minister Christianne van der Wal. “Hoe kun je nou als zo’n partij zoveel wint als minister zeggen: ‘Nou, we gaan gewoon door met de stikstof waar we begonnen waren’? Dan heb je toch ook geen enkel gevoel voor een ander? Als er zó’n grote overwinning is behaald, dan ga je dat toch niet zeggen?”

Zo’n Christianne heeft een enorm bord voor haar hoofd, aldus de oud-talkshowhost. “Ze moet dan zeggen: ‘Nou, we gaan eens even nadenken over wat we verder gaan doen.’”

Weg uit Nederland

Mocht de BBB onverhoopt tóch als een kaartenhuis ineen zakken, dan hoopt Catherine in elk geval niet dat Sigrid Kaag de grootste wordt. “Ik vind het ook niet goed om haar alsmaar te bashen, maar ik heb wel tegen al mijn vrienden gezegd, en dat zeg ik nu dus ook tegen jou: ‘Als die vrouw ooit minister-president wordt, ga ik uit Nederland weg.’”

Zou Catherine zelf geen minister willen worden in een eventueel kabinet-Van der Plas? “Nee joh, hou op, nee. Nee, joh, schei toch uit. Nee, ik heb hard genoeg gewerkt in mijn leven. Lief van je dat je het zegt, maar…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie denkt u dat het meest kans maakt om onze eerste vrouwelijke premier te worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen