Rob Goossens: ‘Mislukken Sigrid Kaag moet les zijn voor de media’

Rob Goossens, een van de belangrijkste gezichten van RTL Boulevard, vindt dat het ‘mislukken’ van Sigrid Kaag een les moet zijn voor de media. “Ze kwam in een gespreid bedje terecht.”

Rob Goossens en Sigrid Kaag © RTL, D66

Nu het kabinet-Rutte IV is gevallen, besluit Sigrid Kaag om niet verder te gaan als D66-leider, maar van het politieke toneel te verdwijnen. Dat heeft volgens de politica te maken met de vele bedreigingen aan haar adres: “Ik vind dat ik dit niet nog een keer mag vragen van mijn gezin.” Ze zinspeelde eerder al een op een vertrek in de tv-show College Tour.

Gespreid bedje

Rob Goossens vindt dat de media zich achter de oren moeten krabben na het politieke ‘falen’ van Kaag. “Er is nog nooit iemand in zo’n gespreid bedje terecht gekomen qua media-aandacht als Sigrid Kaag. Jinek die haar zomervakantie onderbrak voor de kandidatuur, NPO die haar met een tonnen kostende docu salonfähig wilde maken”, twittert hij.

Hij vervolgt: “Het contrast met de publieke ontvangst had nauwelijks groter kunnen zijn – NL is te anarchistisch om zich te laten vertellen dat het iemand geweldig moet vinden. Laat het falen van Kaags politieke carrière dus niet alleen een les zijn voor haar en D66, maar ook voor de media.”

Woede om Rob

Rob lokt woede uit met zijn tweet. Zo zegt ene Robert: “Juist van een verslaggever die werkzaam is voor RTL Boulevard, die de bedreigingen en moord van Peter R de Vries heeft meegemaakt, verwacht je ook een betere belichting van die kant van dit verhaal. Schijnbaar teveel gevraagd, heel jammer aangezien dit een heel groot probleem is.”

Gaat hij niet te gemakkelijk voorbij aan het feit dat ze bedreigd werd en beveiliging nodig had? Rob: “Laat je blik op haar politieke carrière niet vertroebelen door die trieste bedreigingen. Ja, die zijn onacceptabel. En tegelijkertijd is haar politieke carrière simpelweg mislukt. Mooier dan dat wordt het niet.”

Guido is het eens

Story-baas Guido den Aantrekker heeft zijn twijfels over de Kaag-exit. Hij twittert: “Doorgaans koppen media met de extra trekker: Wat weten we van [dit onderwerp]? Ik zie dat nergens qua Sigrid Kaag en de bedreigingen. Maar wat wéten we daar eigenlijk van? Hoe erg was het? Was het alleen op socials? Elke dag een fakkelaar aan de deur? Werd ze officieel beveiligd?”

Telegraaf-columnist Marianne Zwagerman: “En waarom je tot dan toe onbekende kinderen uitventen op tv als je je zorgen maakt over hun veiligheid?”

‘Zó doorzichtig’

Guido vindt Kaag gewoon mislukt. “Het is zó doorzichtig, en te veel journalisten huilen mee. Ik ben somber om ons edele vak. Er wordt te vaak niet meer bericht met een pen of microfoon maar met een zelf omgeknoopte blinddoek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen