Johan Derksen vindt Sophie Hilbrand de Sigrid Kaag van televisie

Johan Derksen blijft zijn afkeuring uitspreken over het talkshowduo Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. De VI-ster noemt hen ’twee van die stumperds’ en vergelijkt haar met Sigrid Kaag.

Johan Derksen, Sophie Hilbrand en Sigrid Kaag © NPO

Het tv-duo Khalid Kasem en Sophie Hilbrand heeft het zwaar te verduren. De hele televisiewereld keert zich tegen het stelletje, omdat critici vinden dat ze een relatief slecht programma maken, maar nu wel Op1 van de buis verdrijven. ‘Twee van die stumperds’, noemt Johan Derksen hen nu in de nieuwste aflevering van zijn tv-hit Vandaag Inside.

‘Woketelevisie’

Johan vindt het echt slechte presentatoren. “Ik vind ze gewoon niet goed. Die man is hier geweest, een alleraardigste man – die vrouw vind ik niet aardig, maar die man is aardig – maar hij kan er niks van.”

Collega Wilfred Genee: “Ja, dat klopt behoorlijk, ja.”

Tafelgast Wierd Duk spreekt van ‘woke-tv’ en Johan daarop: “Dat is voor ons een motivatie om vijf jaar bij te tekenen met dit programma.”

Sophie Kaag

Johan vergelijkt Sophie vervolgens met D66-prominent Sigrid Kaag, die als elitair gezien wordt. “Weet je wat ik het probleem van dat meisje vind? Die heeft hetzelfde arrogante, hautaine, elitaire houding als waar Kaag aan kapot gegaan is. Die heeft dezelfde uitstraling. Met dedain uit haar ogen kijkt ze op de klootjeswereld neer. Ze zijn allebei blond.”

Wilfred: “Ik vind haar trouwens niet eens zó slecht hoor.”

Johan: “Ik vind haar wel stuitend vervelend.”

Wilfred geniet

Wilfred lijkt erg te genieten van items waarin Khalid & Sophie wordt afgekraakt, merkt politiek verslaggever Sam Hagens op. “Maar Wilfred, ik heb wel het idee dat jij het heel fijn vindt om het hier elke avond over te hebben, is dat zo?”

De presentator verweert zich: “Nou ja, het is toch actueel?”

Sam: “Elke avond Khalid afmaken. Ik bespeur toch enig genot bij jou om dit te bespreken.”

René van der Gijp: “Hahahaha.”

Wilfred: “Eerder verbazing.”

Verbazing

Johan draait zich vervolgens naar Sam toe. “Ik bespeur dat jij solliciteert dat je gecanceld wordt hier als je doorgaat.”

Sam: “Ik doe nu rustig aan!”

Wilfred: “Sam, het is bij mij oprechte verbazing! Ik heb daar echt met volkomen verbijstering naar zitten kijken toen ik dat hoorde. Ik dacht echt: ze hebben zich bewezen? En je zit ernaar te kijken en je denkt: dat is toch niet zo.”

Johan: “De hele tv-wereld reageert zoals wij reageren, hè? Ik heb niemand gehoord die er begrip voor heeft.”

Wilfred: “Dat is toch best gek?

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen