SBS 6 stopt Angela de Jong in een golfkarretje: ‘Mijn leven is zielig’

Angela de Jong is na haar optreden in de live-uitzending van de Hélène Hendriks-talkshow De Oranjezomer weggebracht in een golfkarretje. “Dat geeft aan hoe zielig mijn leven is.”

Angela de Jong © SBS 6

Ze is al jaren een graag geziene gast in talkshows en schuift dan ook bijna overal aan: Angela de Jong. Aan het begin van de week zat ze aan tafel bij Hélène Hendriks in de zomerse VI-vervanger De Oranjezomer. De opnamelocatie is middenin het centrum van Breda en Angela besloot om daar samen met haar dochter heen te gaan.

Angela in golfkarretje

Angela kwam lopend naar de studio toe. “Ze nemen het op in Breda. Je moet parkeren in een parkeergarage en die ligt op vijf minuten loopafstand. Het was een heel lekker wandelingetje door de stad. Ik had mijn oudste dochter meegenomen, die is groot fan van Hélène, dus die heeft lekker in het publiek gezeten”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

En de terugweg? “Toen was het al donker en vond de productie het beter dat we in het golfkarretje gingen. Er gaat dus een golfkarretje heen en weer tussen die parkeergarage en de tent waar ze staan. Dat vond ik heel grappig. Dat geeft ook wel aan hoe zielig mijn leven is. Hahaha. Dat ik het golfkarretje het hoogtepunt van de week vond.”

Beschermd

Collega Dennis Jansen schrikt een beetje van deze mededeling. Waarom moet Angela in een golfkarretje als het maar vijf minuten lopen is? “Word je dan beschermd ofzo?”

Angela: “Nee, maar dat is gewoon een pendeldienst. Je moet wel door een uitgaansgebied en ik snap best dat dat misschien lastig is op sommige avonden.”

Lastig voor haarzelf? “Dat nog niet eens, maar ik bedoel: Raymond Mens zat ook in het golfkarretje en Rutger Castricum ook.”

Zomervakantie

Voor de fans van Angela is het overigens een zwarte dag, want vandaag staat haar laatste column voor de zomervakantie in de krant. De AD-tijgerhaai gaat op reis naar Italië en haar vakantie duurt tot 14 augustus. Een volle maand dus, of, zoals Eva Jinek het noemt, een midweek.

Angela springt in haar laatste stukje in de bres voor Sigrid Kaag. “Er zijn mensen – ook in mijn omgeving – die er laconiek de schouders over ophalen. Het zal wel meevallen, wordt er dan gezegd. (…) Ik heb één kijktip voor u: Caroline van der Plas bij EenVandaag. (…) Zij maakte daar glashelder wat het betekent. Het altijd op je hoede zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Angela de Jong altijd mooie oorbellen draagt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen