‘Kassabonnetjes levensgevaarlijk? Victoria Koblenko is halvegare!’

Victoria Koblenko ligt flink onder vuur omdat ze gisterenavond in de talkshow van Renze Klamer heeft geroepen dat kassabonnetjes, bijvoorbeeld die van Albert Heijn, giftig zijn. “Halvegare!”

Victoria Koblenko © RTL

Tijdens een gesprek over fouten op de kassabonnetjes van Albert Heijn, luidde Victoria Koblenko gisterenavond de noodklok in de talkshow ‘Renze’. Ze adviseert alle kijkers om vooral geen bonnetjes vast te pakken. “De gezondheidseffecten van inkt wat op die bonnen zit, is bewezen hartstikke slecht voor je.”

Halvegare

Wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack, op Twitter bekend als de ‘holistische sloopkogel’ Sjamadriaan, noemt het in een virale tweet – het aantal weergaven is al opgelopen tot 200 duizend – onzin.

Adriaan: “Victoria Koblenko zegt bij Renze dat er gif zit in de inkt van kassabonnen. Kassabonnen zijn van thermisch papier, de tekst wordt erin gebrand, geen inkt dus. Tot 2020 zat er wel Bisfenol A in dat papier, maar veel te weinig om schadelijk te zijn. Stop met halvegaren uitnodigen.”

Ongeschikte BN’er

Je moet als talkshowredactie helemaal niet dit soort types uitnodigen, vindt Adriaan. “Je hebt één f*cking taak als redacteur en blijkbaar is dat ongeschikte BN’ers vinden.”

Hij noemt het ’totaal debiel’ en ‘echt ongelooflijk’. Als iemand zijn kwalificaties te uitgesproken vindt, antwoordt hij: “Ik mag toch wel stampen op het feit dat er op nationale tv onzin wordt verkondigd? Wtf.”

‘Gewoon schadelijk’

Opiniemaker Anne Fleur Dekker vindt het ook bespottelijk. “Dit is gewoon schadelijke pseudowetenschappelijke onzin. Media, nodig dit soort mensen met meningen alsjeblieft niet meer uit voor serieuze onderwerpen. Je haalt de geloofwaardigheid van je programma onderuit en verspreidt echt nonsens.”

Een van haar volgers, Gerritje, vergelijkt Victoria met Fajah Lourens. “En dan ook nooit meer Fajah Lourens tegenover een voedingsdeskundige zetten met die domme praatjes van haar. Zelfde pseudodeskundigheid, swipe to the left.”

Tweet

De tweet van Adriaan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Renze Klamer had moeten ingrijpen toen Victoria Koblenko kassabonnetjes tot dodelijk verklaarde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen