Merel Ek vindt Marcel & Gijs niet grappig: ‘Driekwart overgeslagen’

Merel Ek, de politiek analist van Hart van Nederland en Vandaag Inside, was vorige maand niet echt onder de indruk van de VI-vervanger Marcel & Gijs. “Ik heb maar vijf afleveringen gezien.”

Marcel van Roosmalen, Gijs Groenteman en Merel Ek © Wessel de Groot, SBS 6

Ze is een graag geziene gast bij de mannen van Vandaag Inside, maar we hebben haar niet gezien aan tafel bij Marcel & Gijs: politiek verslaggeefster Merel Ek. Is ze niet uitgenodigd of wilde ze niet gaan? Dat is onduidelijk, maar wél geeft Merel aan dat ze nauwelijks heeft gekeken en ze de presentatoren ook niet zo leuk vindt.

Özcan is positief

Hélène Hendriks blikte gisterenavond in haar talkshow De Oranjezomer kort terug op het Marcel & Gijs-avontuur. “Heb je nog naar Gijs Groenteboer gekeken?”, vraagt ze aan Özcan Akyol, die geen goede relatie heeft met presentatoren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, omdat hij Gijs’ achternaam continu op de hak neemt.

Özcan is opvallend positief. “Ik heb zeker gekeken, ja. Ik heb me enorm vermaakt. Ik denk niet dat je vijf avonden achter elkaar moest kijken. Dat werd te veel. Maar ik vond het wel geslaagd.”

‘Het is geslaagd’

Hélène: “Wat vond je dan vooral geslaagd?”

Özcan: “Dat zij zo doorgaan en doorslaan in het ironiseren dat je op een gegeven moment helemaal niet meer weet waar het over gaat en dat is wel humoristisch. Voor mij tenminste. Ik begrijp dat niet iedereen die humor kan waarderen, maar ik vond het wel goed. Jij, Merel?”

Merel keek niet

Merel onthult vervolgens dat ze driekwart van de afleveringen heeft overgeslagen. “Ja, ik vond het ehh… Ik heb het denk ik vijf keer gezien ofzo. Eventjes rustmomentjes, hè, als VI er niet is dan.”

Hélène: “Heel enthousiast is dit. Hahaha.”

Merel: “Het is inderdaad misschien niet helemaal mijn humor, maar ze hadden wel goede kijkcijfers.”

Te weinig lucht

En hoe vindt Özcan dat Hélène het doet? “Het is mij nog iets te… Het gaat alle kanten op. Iets te inhoudelijk. Te weinig lucht. Er mag iets meer humor in. Het is toch zomeravondtelevisie, toch, Dolly Parton?”

Hij doelt hiermee op Merel, die een nogal country-achtig outfitje aan heeft. Zelf stelt Hélène dat ze er nog even in moet komen. Hoeveel kijkers ze wil? “Nou, een miljoen zou lekker zijn om te beginnen. Hahahaha.”

Het werd er gisterenavond 713 duizend. Een mooie score, maar het kijkersprofiel is wel een beetje oud.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen