Ellen ten Damme blijft zwijgen over Ali B: ‘Maar dit was wel MeToo’

Ellen ten Damme wil nog steeds niets zeggen over haar beschuldigingen aan het adres van Ali B. Wel wil ze in de Nieuwe Revu kwijt dat het hier gaat om een ‘MeToo-achtige situatie’.

Ellen ten Damme © RTL

Om de slachtoffers van The Voice of Holland te steunen, besloot Ellen ten Damme begin vorig jaar om een verklaring af te leggen bij de politie over een nare ervaring met Ali B. Waar het precies om gaat is niet bevestigd, maar volgens het AD zou het gaan om verkrachting. Deze zaak komt voor de rechter, ondanks dat Ellen daar geen aangifte van heeft gedaan.

Seksueel belaagd

Ellen heeft aangegeven nooit meer over deze zaak te willen praten in de media, maar de Nieuwe Revu doet toch een poging. “Eerder dit jaar kwam je volop in het nieuws omdat Ali B jou seksueel heeft belaagd. Hoe kijk jij terug op die periode?”, vraagt de journaliste van dienst.

Daarop antwoordt de zangeres in het tijdschrift: “Ik heb daar nog nooit iets over gezegd, volgens mij. Dat ga ik nu ook niet doen.”

MeToo-situatie

De Nieuwe Revu-interviewster vraagt door: “Heb je in je carrière vaak te maken gehad met #Metoo-achtige situaties?”

Ellen daarop over Ali: “Nou, daar was hij een voorbeeld van, maar het is niet iets structureels geweest. Toen ik jong was, had ik er wel last van dat ik al snel werd gezien als een mokkeltje waarmee mensen wat konden doen. Vroeger werd het ook normaler gevonden dat veel mensen iets bij je probeerden.”

Versieren

Proberen hoeft ook niet verkeerd te zijn, aldus Ellen. “Op zich vond ik dat niet zo erg, iedereen mag op een leuke manier een poging doen om mij te versieren. Daar is niets mis mee, ga je gang. Maar er zijn grenzen.”

En Ali zou die grens hebben overschreden. Sommige mannen weten gewoon niet hoe ver ze kunnen gaan, aldus Ellen. “Veel vrouwen worden nog steeds als een soort slaven behandeld. Dat mag wel een keer anders.”

Ali ontkent

Ali heeft altijd ontkend dat hij zich heeft misdragen tegen Ellen. Er is volgens hem alleen wat geflirt tijdens de opnames van zijn tv-programma Ali B en de Muziekcaravaan in 2014. “We hebben wat geflirt en gezoend. (…) Wat een vrolijke onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid.”

Ellen is volgens hem onbetrouwbaar. “Als ze mij zo’n lul vindt, waarom vraagt zij mij in 2018 dan persoonlijk om naar haar show in Carré te komen, en waarom nodigt ze mij in 2020 uit in haar kleedkamer in Apeldoorn waar we vervolgens een uur lang met elkaar lachen, knuffelen en goede gesprekken hebben?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Ali B zichzelf voor alle aanklachten moet verantwoorden in een tv-interview?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen