Ali B ook vervolgd in zaak Ellen ten Damme: ‘Voor verkrachting’

Ali B wordt ook vervolgd voor het zedenfeit waar Ellen ten Damme melding van heeft gemaakt, ondanks dat ze daar geen aangifte van heeft gedaan. “Het zou gaan om verkrachting.”

Ellen ten Damme en Ali B © AvroTros

Ellen ten Damme legde begin vorig jaar een verklaring af bij de politie over een nare ervaring met Ali B. “Om die vrouwen van The Voice te steunen. Er is nu een momentum om het fenomeen van mensen die denken dat ze maar alles kunnen maken door status of geld… Dat is wel goed om dat een halt toe te roepen een keer.”

Popiejopie

De nare ervaring zou hebben plaatsgevonden tijdens de opnames van het tv-programma Ali B en de Muziekcaravaan. Ze zegt niet wat er precies gebeurd is, maar was daarna ‘wel in de war’. “Ik ben weken bezig geweest met: wat zal ik ermee doen? Ik was kwaad, als iemand vlak daarna doet alsof zijn neus bloedt, alsof het heel normaal is.”

Na het incident volgde er een zware tijd voor Ellen, vertelde ze eerder. “Jij bent in de war en vraagt je af: wat moet ik hiermee? En hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een… Je hebt totaal niet in de gaten waar je mee bezig bent. Ik heb er ook wel iets van gezegd.”

Verkrachting

Ali wordt in deze kwestie vervolgd voor verkrachting, meldt het AD nu. Ellen heeft geen aangifte gedaan, dus het OM heeft op eigen houtje besloten om deze zaak op te pakken. “Ten Damme werd enkele weken geleden wel op de hoogte gebracht van het besluit van het Openbaar Ministerie.”

Ene Matt twittert het toe te juichen dat Ali hiervoor alsnog wordt gepakt. “Godzijdank zijn we voor dit soort zaken niet afhankelijk van een slachtoffer dat eerst aangifte moet doen. Pak die hufter maar aan en gooi de sleutel weg.”

Ali en Jeroen

Gisteren werd bekend dat zowel Ali B als Jeroen Rietbergen worden vervolgd voor wangedrag binnen en buiten The Voice. Bij Ali gaat het om zedenfeiten bij drie vrouwen, waaronder dus Ellen, en bij Jeroen om één vrouw.

Beide heren hebben onthutst gereageerd op de vervolgingsbeslissing.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen