Ellen ten Damme wil nooit meer praten over ‘wangedrag’ Ali B

Ellen ten Damme wil nooit meer iets in de media zeggen over het vermeende wangedrag van Ali B. “Hoe ik erop terugkijk? Nou, liever helemaal nooit meer. De media zoeken sensatie!”

Ellen ten Damme © RTL

Ellen ten Damme verklapte in maart in een podcast dat ze slachtoffer is van grensoverschrijdend gedrag door Ali B. “Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een l*l”, vertelde ze openhartig.

Ellen vs Ali

Volgens Yvonne Coldeweijer gaat het om de ergste variant van grensoverschrijdend gedrag, maar daar heeft Ellen zelf geen uitspraken over gedaan. Wel vertelde ze ‘in de war’ te zijn geweest. “Ik ben weken bezig geweest met: wat zal ik ermee doen? Ik was kwaad, als iemand vlak daarna doet alsof zijn neus bloedt, alsof het heel normaal is.”

Ze deed haar verhaal in april nog eens dunnetjes over in het programma De Geknipte Gast, maar dan zónder Ali’s naam te noemen. “Ik ben ermee bezig. Er is nu een momentum om het fenomeen van mensen die denken dat ze maar alles kunnen maken door status of geld… Dat is wel goed om dat een halt toe te roepen een keer.”

‘Liever nooit meer!’

Ellen zat gisteren aan de talkshowtafel van Eva Jinek en daar gaf ze aan niet meer over de zaak te willen praten. “Hoe kijk je daarop terug?”, aldus Eva. Ellen: “Nou, liever helemaal nooit meer. Het was nooit mijn bedoeling om er iets over te zeggen.”

De media hebben het volgens Ellen allemaal opgeblazen. “Kijk, je krijgt als bekende persoon alleen maar het gevoel dat media sensatie zoeken en ermee aan de haal gaan. Kijk, het probleem was dat ik gebeld werd door misdaadjournalisten. Dat was aan het begin van dit jaar geloof ik, rondom die uitzending.”

Ter ore gekomen

Huh? Ellen heeft dit verhaal toch zélf publiekelijk gemaakt? “Mijn verhaal heb ik ooit aan mijn moeder en vrienden verteld en dat is misschien ergens iemand ooit ter ore gekomen. Het was nooit mijn bedoeling om er iets over te zeggen, ook in januari niet”, zegt ze nu.

Dan: “Wat ik wél vind is dat het momentum wel werd gecreëerd om dat thema bij de kop te pakken: macht of mensen die menen dat ze macht hebben… Als dat te lang duurt… Macht corrumpeert gegarandeerd. Mensen gaan rare dingen doen.”

Gebakken peren

Ellen lijkt de confrontatie met de ontkennende Ali niet aan te willen gaan. “Voor mij persoonlijk: ik heb er helemaal niks aan en ik wil er ook helemaal nooit meer iets over zeggen. Dat heb ik ook niet gedaan, maar de media gaan ermee aan de haal en dan zit ik alsnog met de gebakken peren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ellen ten Damme beschuldigde Ali B van wangedrag in een podcast en, indirect, in een talkshow. Terecht dat ze de media de schuld geeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen