Dries Roelvink: ‘Martien Meiland alleen hysterisch voor de camera’

Dries Roelvink is na jaren nog steeds niet overtuigd van de authenticiteit van Martien Meiland. De zanger roept al geruime tijd dat de realityster fake is en hij blijft bij dat standpunt.

Dries Roelvink en Martien Meiland © SBS 6

Als iemand die zelf jarenlang een reallifesoap heeft gemaakt, herkent Dries Roelvink het als geen ander: trucjes om leuk over te komen op televisie. De programma’s van de Meilandjes hangen aan elkaar van de neppigheid, meent de Ik Kom, Ik Kom Eraan-zanger. Hij stelt dat met name Martien Meiland heel erg gemaakt is.

‘Martien is fake’

Dries wijst op Frans Bauer, die wél zichzelf is op tv en ook werkt aan een comeback van zijn soap. “Dat vind ik tot nu toe de leukste soap. Die voelt echt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Meilandjes”, zegt hij in de Weekend. “Frans Bauer verandert niet, hij is niet zoals Martien Meiland die denkt: de camera gaat draaien dus nu ga ik hysterisch doen.”

Je kunt zien dat Martien alleen leuk en hysterisch doet als de camera aangaat, aldus Dries. “Nee, Frans blijft volgens mij helemaal zichzelf. En dat voel je als kijkers. Ik word helemaal meegenomen in zijn gezinsleven. Daar moet je dan alleen wel in geïnteresseerd zijn.”

Terug op tv

Hoe echt zijn de Roelvinkjes zelf dan? Zij keren binnenkort ook weer terug met een soap en er is volgens Dries genoeg te vertellen om dingen te faken. “Nu is Donny een soort fitnessgoeroe geworden en verslaggever bij RTL Boulevard. Dave zag je eerst alleen maar als deejay in het nachtleven en feestbeest dat ’s middags zijn bed uitkwam.”

Nu is dat heel anders, vervolgt Dries. “Hij is clean, heeft een eigen verslavingskliniek, zit in het vastgoed en in de stalen deuren, hij is een soort zakenman geworden. Een heel verschil met toen.”

Songfestival

Tot slot: gaan we Dries ook weer een poging zien wagen om naar het Songfestival te gaan? “Mij niet bellen. Ik heb twee keer een poging gedaan, in ’96 en twee jaar geleden. Ik geef ze wel een tip: stuur Tino Martin!”

Om achter de bar te staan? Nee, echt als inzending. “Ik denk dat hij heel Europa kan gaan verbazen, dat men denkt: wauw, dat is een personality, met een lied dat je raakt!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen