René Froger over RTL-exit Natasja: ‘Ze is niet zorgvuldig behandeld’

René Froger is niet te spreken over de wijze waarop zijn sympathieke vrouw Natasja Froger aan de kant is gezet door RTL 4. “Er is niet zorgvuldig genoeg met haar omgegaan, vind ik.”

René en Natasja Froger © RTL

In een wereld waarin je struikelt over de enorme ego’s die men met zich meesleept, zijn mensen als Natasja Froger een verademing. Zij is iemand die je graag in je sterrenstal moet willen hebben, maar wat doet RTL 4? Die dumpt haar rücksichtlos als presentatrice van Voor Hetzelfde Geld om haar in te ruilen voor de vijftien jaar jongere Leonie ter Braak.

Natasja gedumpt

Natasja ligt eruit: ze heeft haar contract bij de zender verloren. Critici noemen dit een typisch voorbeeld van leeftijdsdiscriminatie en ook de mensen van RTL Boulevard zijn kritisch. Zo vindt presentator Luuk Ikink het belangrijk dat een familiezender als RTL 4 ook oudere tv-sterren met autoriteit in huis zou moeten hebben.

We hebben Natasja zelf nog niet gehoord over hoe ze aan de kant is gezet, maar het blijkt allemaal niet erg netjes te zijn gegaan. Volgens haar echtgenoot René Froger heeft de zender flink wat steken laten vallen.

René niet blij

René vindt het heel vervelend voor Natasja, zegt hij in De Telegraaf. “Natasja gaat hier heel goed mee om. Natuurlijk doen bepaalde zaken haar zeer en is er naar mijn mening niet zorgvuldig genoeg met haar omgegaan. (…) Ik vind het ook vervelend als het haar raakt. Natasja is zo natuurlijk en eerlijk. Ik ken maar weinig mensen die zo zichzelf zijn.”

Haar tv-carrière is volgens René echter niet voorbij, maar gezien de wijze waarop RTL met haar is omgesprongen lijkt een terugkeer bij die zender er niet in te zitten. “Ze is natuurlijk niet gestopt hè, ze heeft alleen geen contract meer. Er wordt nog constant gebeld of ze iets wil gaan doen. Zij is in gesprek over diverse leuke programma’s.”

Goede doelen

Natasja wil het wel wat rustiger aan doen, zegt hij. “We houden nu meer rekening met elkaar en terwijl ik vroeger altijd maar ’ja’ zei, bekijken we nu samen of ’we’ er zin in hebben. Dat doet zij ook. Maar er komen ook qua televisiewerk weer dingen naar haar toe en als ze daar niet op ingaat, zijn er altijd wel goede doelen waar ze zich voor inzet.”

Ze laten zich niet kisten. ” Het is ook heel prettig om te merken dat wij het na al die jaren nog zo leuk met elkaar hebben. We hebben zoveel humor samen en het is altijd heerlijk om tijd met elkaar door te brengen. We vinden het leuk om feesten te geven en met veel mensen om ons heen te zijn, maar met z’n tweetjes is ook nog altijd fijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Natasja Froger is keihard gedumpt voor de vijftien jaar jongere Leonie ter Braak. Gênante vorm van leeftijdsdiscriminatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen