Anouk schrikt van Ellen ten Damme-haat na onthulling over Ali B

Anouk is heel erg geschrokken van de haat die Ellen ten Damme over zich heen heeft gekregen na haar onthulling over Ali B. “Hoe kún je zoiets roepen? Ik vind het zó kortzichtig.”

Anouk, Ellen ten Damme en Ali B © RTL, AvroTros

Ellen ten Damme is in april naar de politie gestapt vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag door Ali B. Hij zou zich acht jaar geleden hebben misdragen tijdens de opnames van ‘Ali B en de Muziekcaravaan’. Volgens Yvonne Coldeweijer heeft de rapper zich daar schuldig gemaakt aan een zeer ernstige vorm van seksueel misbruik.

Haat voor Ellen

Opvallend genoeg kreeg Ellen veel negatieve reacties op haar onthulling, ondanks dat Ali B een grote rol heeft gespeeld in het misbruikschandaal rond The Voice en hij door het hele land wordt uitgekotst. Johan Derksen noemde de zangeres een dramaqueen, Rob Goossens besmeurde haar in RTL Boulevard en op Insta kotste men Ellen onder.

Anouk vindt het verbijsterend, zegt ze. Al direct na de onthulling van Ellen sprak ze in de talkshow van Eva Jinek haar steun uit aan de zangeres. Ze zei over Ali B: “Jeetje miena. Ja, man. Dan denk ik: f*cking pannenkoek. Dat is klote gewoon.”

Anouk verbijsterd

Nu, een kleine twee maanden later, reageert Anouk op alle drek die Ellen over zich heen heeft gekregen. “Toen Ellen ten Damme in april met haar verhaal over Ali kwam, begonnen mensen te roepen dat zij toch zeker altijd wel haar bekkie bij zich had, hoe kon zij hier acht jaar na dato nog mee komen? Hoe kún je zoiets roepen?”, zegt ze in de Volkskrant.

Ze vervolgt: “Als je een vrouw bent met een mening, als je als vrouw weet wat je wel en niet wil, juist omdat je dat in het leven hebt geleerd, kun je dan nooit bang of kwetsbaar zijn geweest? Ik vind het zó kortzichtig. Het stoort me echt als vrouwen niet worden geloofd.”

‘Wie dóet dat?’

Het lijkt erop dat Ali zich ook zwaar heeft misdragen bij kandidaten van The Voice. Volgens Anouk ziet hij dat zelf echter niet in. “Ik ben echt teleurgesteld. Je spreekt al niet af in de studio met oud-kandidaten, je gaat niet ’s nachts bij ze op de stoep staan om ‘verder te coachen’. Kom op, wie dóét dat? Ik begrijp daar niets van.”

Ali weet zelf ook wel dat hij fout zit, denkt Anouk. “Als je écht weet dat het niet waar is, bel je me. Dan ga je in elk programma zitten om te zeggen dat je het niet hebt gedaan. Als iemand mij zou beschuldigen, zou ik overal gaan zitten: kom maar op met je bewijs.”

Fragment

Anouk destijds bij Jinek over Ali’s wangedrag:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B is toch maar weer van Instagram verdwenen. Mooi?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen