Wilfred Genee wil sorry-interview Matthijs van Nieuwkerk graag in VI

Wilfred Genee zou het een goed idee vinden als Matthijs van Nieuwkerk zijn sorry-interview komt geven in Vandaag Inside. En dus niet bij Coen Verbraak. “Dat verrast niet.”

Matthijs van Nieuwkerk en Wilfred Genee © NPO, SBS

Het lijkt erop dat Matthijs van Nieuwkerk staat te trappelen om weer terug te keren als televisiester. Inmiddels is duidelijk dat hij gesprekken voert met Coen Verbraak, bekend van Kijken in de Ziel, over een groot sorry-interview. Wie daar niet zo enthousiast over is, is Wilfred Genee. Hij vindt het niet echt verrassend.

Eigen winkel

Wilfred vertelt in de ochtendshow van Radio 538 dat hij het sorry-interview met Matthijs ook wel iets voor Vandaag Inside vindt. “Ik had het wel sterk gevonden, maar hij kiest nu voor… Hoe heet die man? Coen Verbraak is het, ja. Geweldig interviewer trouwens, maar dat is natuurlijk wel de eigen winkel.”

Het is een beetje ouwe-jongens-krentenbrood, vindt Wilfred. “Het zijn ook nog vrienden van elkaar, las ik. Hij kwam ook nog bij hem over de vloer ook, dus ja… Misschien dat hij zich er beter bij voelt, Matthijs.”

VI juiste podium

Matthijs moet voor VI kiezen, vindt Wilfred. “Ik denk dat het juist het podium was geweest. Dat zie je met de mensen die zo nu en dan langskomen: Hugo de Jonge, Mark Rutte. Ik denk wel dat het verrassend zou zijn geweest. Bovendien zou hij nog beschermd worden ook, want Johan is natuurlijk helemaal in kamp-Matthijs, hè? Dus dat zal wel meevallen.”

Het is volgens Wilfred niet sterk dat Coen en Matthijs al meerdere malen hebben gesproken. “Daar komt het een beetje op neer. De angel is er nu wel uit. Wat ik altijd leuk vind aan een interview is dat je iemand kan verrassen. Dat zal nu niet echt gaan gebeuren, denk ik, want ze weten al precies wat er besproken gaat worden.”

Altijd welkom

Mocht Matthijs zich bedenken, dan mag hij Wilfred alsnog bellen. “Hij is altijd welkom, maar dat geldt voor iedereen. Het gekke is: bijna niemand wil komen. Dat is heel raar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen