Renze Klamer (34) eet élke ochtend broodje pindakaas-hagelslag

Talkshowhost Renze Klamer mag dan wel langzaam naar de veertig jaar kruipen, toch zit hij thuis nog steeds aan de boterhammetjes pindakaas met hagelslag. Sterker nog: élke ochtend!

Renze Klamer © Samuel van Leeuwen

De BN’ers raken niet uitgepraat over zichzelf en daarom worden we nu ook al op de hoogte gebracht over de ontbijtvoorkeuren van Renze Klamer. Is het een kommetje kwark met wat muesli? Een gekookt eitje met wat avocado en een cracker? Of een volkorenboterham met kaas? Nee, een broodje pindakaas-hagelslag!

Pindakaas-hagelslag

Renze doet zijn ontboezeming in een vraaggesprek met het AD. “Qua drinken heb ik een guilty pleasure: elke ochtend ontbijt ik met een meerzadenboterham met boter, pindakaas en hagelslag. Plus een glaasje melk. De smaakcombinatie maakt mij erg gelukkig.”

Zo’n ontbijt klinkt een beetje kinderlijk. Waar komt dat precies vandaan? “Mijn moeder was van het liefdevol ontzorgen, ze heeft me alleen nooit leren koken. Dat heb ik mezelf, eigenlijk pas in coronatijd, via YouTube aangeleerd.”

Zoet en smeuïg

Een boterham met de relatief simpele combinatie van pindakaas en hagelslag wordt vooral geassocieerd met de eenvoud en onschuld van de kindertijd. Veel mensen ontwikkelen een breder smaakpallet naarmate ze ouder worden en geven dan vaker de voorkeur aan andere smaakcombinaties, die doorgaans minder zoet zijn.

Veel meer dan kinderen, zijn volwassenen immers bezig met een gebalanceerd dieet vol verschillende voedingsstoffen. Pindakaas en hagelslag zijn weliswaar smakelijk, maar bevatten ook redelijk wat calorieën en suiker.

Hummus

Door naar de lunch. Wat eet Renze dan? Een pannenkoek met poedersuiker? Een bakje appelmoes? Of toch een LiGA Milkbreak? Nee, dan haalt hij zijn recepten van YouTube tevoorschijn…

Renze: “Ik hou de lunch gezond, met kwark en fruit, gegrilde groente en hummus. Toch kan ik op de redactie het tosti-ijzer niet laten staan.”

AD-interview

Het AD-interview, waarin Renze verder onthult dat hij een litteken op zijn middelvinger heeft en een stukje wild vlees heeft laten wegbranden, kunt u onderstaand lezen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Renze Klamer eet elke ochtend broodje pindakaas-hagelslag. Onvolwassen of gewoon lekker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen