Gerard Joling: ‘Ruud de Wild niet eerlijk over ons telefoongesprek’

Gerard Joling stelt dat Ruud de Wild hun telefoongesprek gemanipuleerd heeft uitgezonden en niet eerlijk is over de afloop ervan. “Die man heeft er echt zó hysterisch op gereageerd.”

Ruud de Wild en Gerard Joling © NPO, RTL

Er zijn weinig BN’ers die zó extreem gepikeerd reageren op kritiek als Ruud de Wild. Die man heeft de afgelopen weken enorm om zich heen geslagen naar al zijn critici. Zo maakte hij Rob Goossens zwart door een schadelijke leugen over hem te verspreiden en was ook Gerard Joling aan de beurt omdat hij de radio-dj ‘onfris’ heeft genoemd.

Hysterische Ruud

De sneer van Gerard was classic Hilversum; vlak daarvoor had hij Ruud in persoon namelijk nog een compliment gegeven over zijn uiterlijk. Relletjes horen er nou eenmaal bij in de showbizz, maar hij nam dit ontzéttend persoonlijk. Hij besloot Gerard uit te schelden tijdens een telefoongesprek, dat op te nemen en uit te zenden op televisie. Heel droevig.

Gerard vindt het niet te geloven hoe dramatisch Ruud reageert. “Ja, dat is toch ook een ding? Jezus. Die man heeft er zó hysterisch op gereageerd en dat vind ik eigenlijk wel jammer”, zegt hij op Radio 538.

Ruzies en rellen

Wat is er nou precies gebeurd? Gerard: “Ik zat bij Gijs Staverman in de show, ik loop eruit samen met mijn plugger Dave en ik zeg tegen Ruud: ‘Je ziet er goed uit. Je kan wel zien dat je met die Olcay omgaat. Nieuwe tanden, hij zag bruin, zijn haar was kort.’ En toen had ik een paar weken later gezegd dat hij er in die reallifesoap onfris uitzag.”

Hij vervolgt: “Ik zei: ‘Dat is wel een beetje onfris zo’, weet je wel. Nou, toen moest ik van Dave mijn excuus gaan aanbieden. Dat heb ik ook gedaan, want ik heb helemaal geen zin in ruzies en rellen.”

Sorry en excuus

Frank Dane vindt dat Ruud een beetje overreageert. “Je hebt wel eens ergere dingen gezegd.”

Gerard: “Dat dacht ik ook. En toen dacht ik: doe het nou, want we komen er volgende week weer aan met een plaat. Dus ik zei: ‘Van alles wat ze over die man hebben geroepen, is dit toch een lachertje?’ Toen heb ik sorry gezegd en heeft hij dat helemaal geknipt in zijn podcast. Het lijkt nu alsof ik zes keer ‘sorry’ zeg en ‘excuus’.”

Liegen over afloop

Ruud is in zijn soap niet eerlijk geweest over de afloop van het telefoongesprek, aldus Gerard. “Hij zei op een gegeven moment: ‘O, joh, zand erover, klaar, ik accepteer het.’ Dat zat natuurlijk niet in de podcast en in het programma.”

Voorlopig heeft Gerard het wel een beetje gehad met Ruud. “Laat lekker gaan, joh.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen