Britt Dekker gesloopt in podcast Yvonne: ‘Arrogant stuk vreten!’

Britt Dekker wordt volledig door de mangel gehaald in de immer juicy podcast van Yvonne Coldeweijer. Haar co-host Mark Koster heeft het gehad met haar: “Arrogant stuk vreten!”

Britt Dekker © Podimo, William Rutten

Waar haar tv-bestie Wendy van Dijk zich tegenwoordig aardig koest houdt, heeft Britt Dekker nog een hoop te leren op pr-gebied. Ze is deze week hélemaal over de zeik gegaan omdat ze wat kritiek heeft gekregen van Angela de Jong en Rick Romijn. De AD-opiniediva vindt haar een neppe meid, de Radio 538-megaster vindt haar onaardig in het echt.

‘Het is een act’

Yvonne Coldeweijer begrijpt het wel dat de populariteit van Britt onder druk staat. “Die kreeg kritiek en daar kunnen ze niet tegen, de BN’ers”, merkt ze op in haar podcast De Juice Show.

Co-host Mark Koster merkt op: “Nee, nou ja, ik vind Britt Dekker dus onauthentiek authentiek. Dus die doet de héle tijd alsof ze zo gewoon is. Beetje hard aanzetten.”

Yvonne: “Ze doet eigenlijk onnozel, hè?”

Mark: “Ze doet onnozel om dan daarmee weg te komen. Ik ben de enige Nederlander die toen ik haar voor het eerst zag bij De Wereld Draait Door dacht: ja, maar dit is een spelletje.”

Yvonne: “Het is een act.”

‘Heel erg nep’

Britt speelt heel berekenend in op wat mensen thuis leuk vinden, denkt Yvonne. “Zij weet gewoon het effect van: als ik dat doe, vinden mensen mij leuk en grappig. Ze probeert ook een beetje onbevangen heel eerlijk te zijn en dan ermee weg te komen. Het is een leuk imago wat zij heeft gebouwd. Maar het is wel nep.”

En daar trapt Angela de Jong niet in. Mark: “Tante Angela kijkt door mensen heen. Dat bordkarton gaat eraf en dan kijken we naar de grote leegte. En dat beschrijft Angela de Jong keer op keer. En ik vind het wel grappig dat zo’n Britt Dekker niet zegt: ‘Ja, ik zet het een beetje aan.’ Nee, ze probeert het nog steeds in stand te houden.”

Yvonne: “En daaraan zie je dat het klopt. Dus ze maakt het eigenlijk erger, vind ik. Maar er is maar een bepaald percentage van de samenleving dat snapt wat hier gebeurt.”

Een best groot percentage, denkt Mark eigenlijk. “Ze voelen dat. Ze weten dat Britt Dekker een spel is.”

Heel erg frappant

Britt heeft deze week geprobeerd om een wit voetje te halen bij de juicekanalen door te schrijven: “Ik ben ook een Juice Channels verslaafde en volg ik alles en ook al zijn ze pittig voor BN-ers, ze geven ons op dit moment wel een mooi heropvoedingskamp aangezien veel dingen niet normaal zijn maar we wel dachten dat het allemaal maar kon haha🍀”

Mark: “Dat is dus heel frappant. Britt Dekker plaatst zich dus buiten de samenleving, want ze schrijft over ‘ons’. ‘Ons bijzondere wezentjes.'”

Yvonne: “Waar jullie tegenop kijken!”

Mark: “Waar jullie tegen op moeten kijken. Maar ik doe heel gewoon, maar kijk maar wel tegen me op.”

Yvonne: “Ja, ja, ja, dat is het.”

Naar meisje

Mark kan er niet tegen. “Dát is het nare aan dat meisje. Ik vind het vreselijk. Ik vind het niet leuk. En dat ze dan ook nog een beetje… Dan noemt ze jouw werk, of dat van jouw collega’s, ‘heropvoedingskampen’.”

Yvonne: “Dat doet ze. Dat is strategisch. Zij neemt ons meteen mee en omdat we worden genoemd hoopt zij dat wij dan… Want ik zag het bij Juice Channel, die zwichten meteen. Die zei: ‘Zo erg is het ook allemaal niet, wat Britt doet.’ Die zei: ‘Haha, heropvoedingskamp.’ Die was trots dat een BN’er hen had genoemd.”

Mark: “Ja precies, de berg knikt naar beneden…”

Yvonne: “En ziet ons. Ik vond het wel gewiekst om ‘ons’ te noemen. En dan zeg ik ‘ons’ bij de juice channels.”

‘Arrogant stuk vreten’

Het verhaal van Rick Romijn is ook wel weer tekenend, vindt Mark. Hij heeft Britt van dichtbij meegemaakt en zag hoe ze weigerde om met fans op de foto te gaan. “We moeten trouwens even een shout-outje doen. Ik vind die Rick Romijn wel leuk, want die is een beetje wat wij ook zijn. Een beetje de jongen die denkt van: hou eens op met die onzin.”

Al met al is Mark goed klaar met die Britt. “Die Britt, dat is gewoon een arrogant stuk vreten. Dat is toch zo? Je hoort dat van alle kanten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen