Rob Kemps na kritiek op verlaten gezin voor danseres: ‘Gezeik!’ 

Rob Kemps maakte gisterenavond voor het eerst zijn opwachting op televisie na een periode van aanhoudende kritiek op het dumpen van zijn gezin met jonge kinderen. “Gezeik!”

Rob Kemps © AvroTros

Na een hele serie professionele blunders, heeft Rob Kemps zijn gunfactor definitief verspeeld door zijn gezin met twee jonge kinderen te verlaten voor een avontuurtje met zijn achtergronddanseres Stephanie Klaver. Het is volgens Angela de Jong allemaal héél cliché, maar Rob heeft daar geen boodschap aan: die vult zijn hele Instagram met zijn nieuwe liefje.

Grasduinen

Rob was gisterenavond voor het eerst sinds dit hele drama weer te zien op televisie, namelijk bij presentator Cornald Maas in het programma Oerol. Daar werd de gevallen Snollebollekes-artiest gevraagd naar de ophef over zijn privéleven.

Cornald: “In jouw geval vraag ik me ook wel eens af de laatste tijd: je hebt een ontzettend nieuw, ander en groot publiek bereikt door Chansons en doordat je De Slimste hebt gewonnen, maar een onvermijdelijk gevolg daarvan ook is dat er allerlei mensen wat van je vinden en over je gaan schrijven. In je privéleven wordt ook gegrasduind.”

‘Verlang je terug?’

Je kunt je afvragen of dat het wel allemaal waard is, vindt Cornald. “Ik kan me zo voorstellen, ook zoals ik je ervaar: verlang je wel eens terug naar de onbevangen dagen van alleen Snollebollekes?”

Daarop antwoordt Rob: “Nee, want ik moet eerlijk zeggen… Het is wel zo dat bij televisie iedereen in een keer een mening heeft. Kijk, bij Snollebolles is het heel simpel: je vindt het leuk of je vindt het niet leuk en als je het niet leuk vindt dan blijf je staan en ga je niet links of rechts. En bij tv is het: ja, oeh, dan is het allemaal heel spannend.”

‘Gezeik!’

Toch vindt Rob het het allemaal wel waard. “Ik moet toch zeggen: de dingen die ik op tv mág doen, die wegen echt niet (bedoelt wel, red.) op tegen het gezeik dat je af en toe hebt. Dan denk ik: als je er niet tegen kan, moet je ermee stoppen.”

Rob ziet de kritiek op zijn professionele missers en zijn ordinaire liefdesswitch dus vooral als ‘gezeik’. En dat is gezien zijn recente middelvinger aan die critici natuurlijk geen verrassing.

Nieuw tv-programma

Hoe zit het met de SBS 6-carrière van Rob? “Er komt zeker iets nieuws. Met Chansons is het gelopen zoals het is gelopen en dat geldt ook voor Ik Hou Van Holland en dan moet je wachten tot er iets voorbijkomt waarvan je denkt: yes, dat gaan we doen. En dat komt er nu aan. Ik ga in september iets opnemen. Het heeft in elk geval met muziek te maken.”

Het wordt een mix van een studioprogramma en een ‘docu-achtige setting’, aldus Rob. Het heeft niets te maken met Franse muziek. Waar hij wél heen gaat? “Naar het westen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen