Gerard Joling betreurt scheldende Ruud de Wild, krijgt veel steun

Gerard Joling vindt het jammer dat Ruud de Wild hem telefonisch heeft uitgescholden, dat stiekem heeft opgenomen en dat nu gebruikt voor zijn flopsoap. En hij krijgt veel steun.

Gerard Joling en Ruud de Wild © RTL, NPO

Ruud de Wild heeft het incasseringsvermogen van een rijpe avocado. Hij is door Gerard Joling op televisie ‘onfris’ genoemd en daar maakt hij nu een héle bombarie over. Wat Ruud zo steekt? Vlak voordat Gerard die sneer uitdeelde aan tafel bij Eva Jinek, kwamen ze elkaar tegen en zei Geer nog dat Ruud er tegenwoordig zo goed uitziet.

Onoprechte Gerard

Ehh, dit is gewoon classic sterrengedrag, merkt Rob Goossens op in RTL Boulevard. “Gerard Joling heeft een onoprecht complimentje uitgedeeld, maar als je alle complimentjes in Hilversum moet gaan optellen die onoprecht zijn, dan kun je daar de gracht mee dempen.”

Om er nou zo’n hele poeha van te maken als Ruud doet, en stiekem een telefoongesprek met Gerard op te nemen, gaat volgens Rob een beetje ver. “Het is wel een beetje: ‘Hallo, spreek ik met Ruud ‘lange tenen’ de Wild?’, natuurlijk.”

‘Wat doe je nu raar’

Eddy Zoëy vindt het een beetje onnatuurlijk dat Gerard naar Ruud belt en vervolgens wordt uitgescholden voor ‘onbetrouwbare klootzak’. “Ruud dacht bewust: ik neem het op, aha, ik weet dat ik het opneem en nu ga ik ook shinen in mijn eigen gesprek. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Gerard soms denkt: wat doe je nu raar.”

Rob: “Ik had inderdaad wel het idee dat Ruud dacht: oké, als we het toch aan het opnemen zijn, dan gaan we even het peper- en zoutstelletje in één keer in de pan gooien, want dat was natuurlijk ook het probleem van die andere vijf afleveringen, dat het gewoon te zouteloos was.”

Voor de kijkcijfers

Het zal wel voor de kijkcijfers zijn, aldus Eddy. Ruud gebruikt het telefoongesprek voor het slot van zijn flopsoap. Het is onderdeel van een zeven minuten durend item waarin hij en Olcay Gulsen hun soap evalueren. “Het klinkt een beetje alsof het opgezet is om iets te halen qua kijkcijfers voor die eerste aflevering.”

Rob: “Dat weet je natuurlijk nooit. Ik denk dat ze inderdaad te weinig materiaal hadden om de uitzending mee te vullen.”

Therapiesessie

Tv-kenner Tina Nijkamp vindt het belabberde tv. Zij schrijft op Instagram: “Het is meer een therapiesessie voor henzelf. Wat heeft de KIJKER hier aan??? Het maakt precies duidelijk waarom deze serie geflopt is: Ruud, Olcay maar vooral OOK de makers zijn vergeten dat een tv-programma niet een persoonlijk document voor de hoofdpersonen moet zijn.”

Ze vervolgt: “Je maakt tv voor de KIJKER, dus niet voor jezelf of voor de mensen in je (media) bubbel. Ruud en Olcay hadden dan ook beter geadviseerd moeten worden door hun managers en de makers hadden Ruud en Olcay beter kunnen begeleiden door betere verhaallijnen te maken. Bubbel-life.”

Gerard reageert

Natacha Harlequin merkt in Shownieuws op dat Ruud illegaal bezig is. “Als je dit publiceert, dan moet je gewoon toestemming vragen. Dan kan het zijn dat je zegt: ‘Ik vraag helemaal geen toestemming, want er is een heel zwaarwegend belang in maatschappelijk opzicht.’ Maar ik denk dat Gerard gewoon denkt: en klaar, en door.”

Er wordt inderdaad geen punt van gemaakt, laat Gerards manager weten aan RTL Boulevard: “Gerard wilde netjes bellen om zijn excuses aan te bieden en vindt het jammer dat zij er nu een heel ding van maken om hun serie mee aan te jagen.”

“De ene opportunist verwijt de andere opportunist een opportunist te zijn”, besluit Rob.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het te ver gaan dat Ruud de Wild stiekem een telefoongesprek opneemt en dat uitzendt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen