Youp van ’t Hek snapt horrorcijfers Ruud & Olcay: ‘Ondraaglijk leeg’

Youp van ’t Hek begrijpt het volledig dat er zo schrikbarend weinig mensen kijken naar de soap van Ruud de Wild en Olcay Gulsen. “De ondraaglijke leegheid van dit zompige setje…”

Youp van 't Hek en Ruud de Wild en Olcay Gulsen © NPO

Eigenlijk was Youp van ’t Hek er al bij voorbaat bijzonder kritisch over: de reallifesoap van Ruud de Wild en Olcay Gulsen. Voorafgaand aan de eerste aflevering liet de cabaretier weten dat hij het smakeloos vindt dat het stelletje voor hun soap op reis is gegaan naar het aardbevingsgebied in Turkije. Hij verweet hen ijdelheid.

Amateurtoneel

Hoewel Ruud flink pissig was over die uitspraken van Youp, gaat de komediant nu wéér over het soapstelletje heen. “Gelukkig hadden Olcay en Ruud maar heel weinig kijkers met hun mensonterende docusoap. Dat scheelt voor dit stel een hoop schaamte op straat”, schrijft hij in de VARAgids.

Zelf heeft Youp wel gekeken. “Ja, natuurlijk. Ik ben een enorme ramptoerist die graag langs duistere kanalen scharrelt. Wat ik ervan vond? Ik moest steeds hard lachen. Om alles. Het script. Het amateurtoneel.”

Ondraaglijk leeg

Ruud en Olcay hebben voor altijd afgedaan bij Youp. “De ondraaglijke leegheid van dit zompige setje. Het is dat ik gek ben op dit soort volk dat zichzelf bloedserieus neemt, anders was het niet te doen geweest…”

Heel even hoopte Youp nog dat die aardbevingsbeelden niet voorbij zouden komen in de soap: “Een cameraploeg heeft toch geen vliegtuigstoelen in beslag genomen waar eigenlijk dokters of verpleegkundigen op hadden moeten zitten?”

Hij vervolgt: “Ik wist: dat kan niet. Dit is niet gebeurd. Zo erg is het niet met de mensheid dat een tweetal voor een of andere derderangs soap tussen lijken gaat lopen scharrelen. Nee, het is NPO en dan gebeurt dat zeker niet.”

Wat vindt Özcan?

En tóch is het gebeurd: de aflevering van Ruud en Olcay die door het aardbevingsgebied van Turkije banjeren was deze week en bezorgde NPO 1 een regelrecht laagterecord.

Wat vindt Özcan Akyol ervan? Hij laat desgevraagd weten in de VARAgids: “Die mensen liggen al op de grond en ze delen zelf geen klappen uit, dus daarom vind ik het niet kies om gemeen te doen.”

Hij besluit: “Het is een experiment en dat pakt niet goed uit. U kunt het ook positief bekijken: in de toekomst zullen baasjes bij de NPO nooit meer besluiten om dit genre op dat tijdstip op die zender te programmeren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen