Eva Jinek belt woest naar Jan Uriot: ‘Ze was echt ontzéttend boos’

Eva Jinek heeft witheet van woede de telefoon gepakt om een belletje te plegen met Jan Uriot. De sterjournalist van Privé schrok zich een hoedje. “Ze was zó ontzettend boos.”

Eva Jinek en Jan Uriot © RTL, Telegraaf

Af en toe kan Eva Jinek flink van zich afbijten, bijvoorbeeld toen Bridget Maasland en Rob Goossens ten onrechte de suggestie wekten dat ze opnieuw zwanger was (‘die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd‘) en toen Maarten van Rossem zich onlangs bemoeide met het leeftijdsverschil tussen haar kinderen (‘boomer!‘).

Eva’s oortje

Eva heeft dus een temperamentje en daar weet Jan Uriot, de sterjournalist van weekblad Privé, ook alles van. Hij komt in zijn rubriek Wat Vindt Jan met een pittige anekdote.

Wat heeft Jan gedaan om Eva zo boos te maken? “Ik heb met haar vier jaar lang Goedemorgen Nederland gedaan destijds, dus we waren toen wel heel goed, maar toen ging zij die talkshow doen en toen heb ik een keer geschreven in onze krant dat zij gebruikmaakt van een oortje waar de vragen in gefluisterd worden.”

‘Wat lúl je nou!’

Jan onthult dat Eva toen uit haar plaat ging. “Toen werd ze zó ontzettend boos en heeft ze me gebeld van: ‘Jan, wat lul je nou toch allemaal? Ik heb wel een oortje in, maar de vragen komen echt niet binnen via de redactie, dus wat een onzin! En als je ermee doorgaat, dan stuur ik Freek Vonk op je af met de varaan Johan en die gaat jouw poes opvreten.’”

Freek Vonk was destijds nog haar geliefde. “Ze dreigde om mijn poes te vermoorden. Toen heb ik het voortaan maar gelaten en daarna ben ik nooit meer uitgenodigd in de show.”

Denigrerend

De reden dat Eva zo boos werd op Jan laat zich natuurlijk raden: tv-sterren kunnen het als vervelend en zelfs denigrerend ervaren als critici beweren dat ze alles ingefluisterd krijgen in hun oortje. Het suggereert namelijk dat ze niet in staat zijn om zelf na te denken, te spreken of spontaan te reageren tijdens hun presentatie.

Dat zou weer impliceren dat zij niet de juiste kwaliteiten en vaardigheden bezitten om hun werk goed uit te voeren en dat ze volledig afhankelijk zijn van hun crew en productieteam. En voor iemand die zich nog wil bewijzen, carrière wil maken en tv-tonnen wil harken, zoals Eva destijds, is dat dan een zeer schadelijk beeld.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek woest op Jan Uriot. Overtrokken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen