Tim Hofman reageert op sneer Youp van ’t Hek: ‘Wat een gezeik!’

Tim Hofman reageert op de felle sneer van Youp van ’t Hek. De cabaretier noemt de presentator als voorbeeld van ‘woke gewauwel’. Wat vindt hij daarvan? “Vind ik juist weer gezeik.”

Youp van 't Hek en Tim Hofman © NPO

Youp van ’t Hek begint een beetje moe te worden van Tim Hofman. Als concreet voorbeeld noemt de cabaretier de aanvaring die Tim had met de politiek incorrecte Theo Maassen. “We zeggen niet meer ‘ik ben zwanger’, maar ‘wij zijn zwanger’. Flikker toch op man!”, heeft hij geroepen. “Je zegt toch ook niet ‘Wij zijn ongesteld?’”

Boze Tim

Nou, dat was tegen het zere been van Tim. Die vindt al dat inclusieve taalgebruik juist prachtig. Hij twitterde boos: “Ooit dapper cabaretier, nu een man die zijn angst voor de grillen van een oorlogslustige autocraat botviert op de minimale wens van een transpersoon. hoe een niet weerbare man zijn eigen gezeur verstaat als het gezeur van een ander.”

En: “Helemaal over de zeik als mensen ‘wij zijn zwanger’ zeggen, maar zelf doodsbang vanonder de tafel roepen dat de ánder teveel hang naar rubberen tegels heeft.”

Geërgerde Youp

Daar heeft Youp zich flink aan geërgerd. “Ik moest ontzettend om Theo Maassen lachen. Tim Hofman ging daar meteen weer op los, terwijl ik dat gewoon een goede grap vind. Er moet ook nog wel een beetje gelachen worden.”

En: “Dat ontzéttende woke dat je voor elk glas melk dat je neemt verantwoording moet afleggen… Elke kilometer die je fietst, rijdt, doet, weet ik veel… Ja, doe eens rustig. Je bent de hele dag van: je mag dat niet meer zeggen, je mag dat niet meer zeggen.”

‘Wat een gezeik!’

Daar reageert Tim nu weer op. “Het geestige aan dit alles is natuurlijk dat Youp zeurt over niks meer mogen zeggen omdat ík wat zeg, wat nota bene gaat over Theo Maassen die vond dat je iets niet meer mocht zeggen (namelijk: ‘wij zijn zwanger’)”, twittert hij.

Als iemand opmerkt dat Theo en Youp ‘ware woorden’ spreken, zegt Tim: “Vind ik juist weer gezeik. Cancel me pls.”

‘Gewoon grappig!’

Vindt Tim zijn reactie op Theo achteraf gezien niet een beetje too much? Nee. “Was gewoon grappig?”

Dan: “Vind het wel serieus leuk dat ie Zomergasten gaat doen (Theo, red.). Kijk ik naar uit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen