René van der Gijp spil in nieuwe VI-crisis: ‘Wil niet Jinek achterna’

René van der Gijp is de spil in de nieuwste crisis rondom Vandaag Inside: hij zorgde vrijdagavond voor een ijzige sfeer in hun talkshow op SBS 6. Waar is hij boos over? “Hij wil Jinek niet achterna.”

René van der Gijp en Eva Jinek © SBS, RTL

Eens in de zoveel tijd is het hommeles tussen de mannen van Vandaag Inside. Ook nu is het weer raak: René van der Gijp zorgde vrijdagavond voor een ijzige sfeer in hun talkshow op SBS 6. Mark Rutte zit woensdag voor de tweede keer in korte tijd aan tafel bij VI en René dreigt weg te blijven als Johan Derksen zijn gedrag niet aanpast.

Jinek achterna

Het dreigement van René zorgde voor een vijf seconden (!) durende stilte aan de VI-tafel. Waar komt de ergernis van René vandaan? Er lijkt al een tijdje iets te broeien, want René wil als enige van het VI-trio geen nieuw contract tekenen bij SBS 6. De zender wil de vrijdaguitzending namelijk oprekken naar anderhalf uur. En dat al vanaf aankomende week.

Tv-kenner Bart Ettekoven in Shownieuws: “Dat is natuurlijk wel een heikel punt, want zelf hebben ze best wel een aantal keer flink naar Eva Jinek wat dat betreft uitgehaald. Ze hebben zelf natuurlijk over Jinek gezegd: ‘Dat duurt te lang, dat programma!’ En nou gaan ze zelf ongeveer dezelfde lengte bijna maken.”

En René wil niet Jinek achterna. “Er is dus wat rumoer achter de schermen.”

‘Zijn er nog niet uit’

Shownieuws-presentatrice Airen Mylene spreekt van ‘spanning en ruzie’ en volgens Bart zijn er nog geen knopen doorgehakt. “Volgens mij zijn ze er echt nog lang niet uit. Talpa zelf wil ook niet reageren. Dat is wel het rare. We hebben het al over komende vrijdag dat die uitzending langer moet worden en dat is dus totaal onbekend.”

Hij vervolgt: “Daar zit ook wel een beetje irritatie geloof ik bij die tafel van: we weten niks. (…) Het was wel een opvallend moment. René gooit de knuppel in het hoenderhok. Je zag echt de verbazing op Johan z’n gezicht.”

Airen: “Ik vond het wel een heel mooi fragment.”

Niet lekker

Wat vindt tv-kenner Rob Goossens ervan? Hij zegt in RTL Boulevard: “Het zag er allemaal niet lekker uit. Wat ik heel opvallend vind is dat de kritiek van René op het programma puur inhoudelijk is. Hij heeft kritiek op het feit dat het programma op vrijdagavond langer moet gaan duren en dat vindt hij gewoon niet werken.”

Daar heeft René gelijk in, aldus Rob. “Ik moet zeggen: ik ben het wel helemaal met hem eens. Het ziet er allemaal superachteloos uit, maar je moet wel blijven waarvan je weet dat het perfect werkt.”

Uit elkaar?

Gaan de mannen van VI uit elkaar? Presentator Daan Nieber vraagt het zich af: “De contractonderhandelingen lopen volgens mij nog steeds, dus het is de vraag of deze drie heren straks toch nog steeds met z’n allen te zien zijn?”

Rob: “Nee, dat gaat wel weer gebeuren. Die zijn zo vaak weer bij elkaar gekomen. Ik raad ze wel aan om goed te luisteren naar René, want hij heeft helemaal gelijk.”

Daan: “In elk geval zijn er volgende week weer nieuwe rondes, nieuwe kansen voor Derksen om eens écht te gaan luisteren, want op 5 april is Rutte dus weer te gast bij de heren.”

De mannen van Vandaag Inside hebben nog niet inhoudelijk op hun conflict gereageerd. Wel heeft Wilfred Genee bevestigd dat er spanning in de lucht hangt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn de mannen van Vandaag Inside hypocriet als ze hun vrijdagshow oprekken naar anderhalf uur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen