René van der Gijp wil nog geen nieuw contract tekenen bij Talpa

René van der Gijp voelt er op dit moment nog niets voor om een nieuw contract te tekenen bij Talpa. “Ik zie de zin er niet van in. Echt serieus niet. Ik zie de zin wel voor hen, maar voor mezelf niet.”

René van der Gijp en Johan Derksen © SBS 6

De mannen van Vandaag Inside onderhandelen met John de Mol over een nieuw contract. De huidige overeenkomst loopt aan het eind van het jaar af, maar bij Talpa denken ze nu al aan de EK Voetbal-zomer van volgend jaar. En hoewel RTL in de media net doet alsof ze geen interesse hebben in het VI-trio, kun je kapers op de kust niet uitsluiten.

Nieuw contract?

De VI-heren zitten volgens het AD dichtbij een doorbraak. De krant meldde gisteren opeens: “Alleen bij ‘Gijp’ zouden de laatste plooien nog gladgestreken moeten worden. Bij een nieuwe overeenkomst zouden de heren per persoon tussen de 1,2 en 1,4 miljoen euro per jaar gaan verdienen.”

Er wordt volgens de krant ook gepraat over een avondvullende opzet van de vrijdaguitzending. De SBS 6-show Avastars kampt momenteel met horrorcijfers op die avond en de cast van de opvolgende show The Talent Scouts vertoont zóveel overlap dat de zender deze liever even vooruitschuift. De nieuwe vrijdag-VI zou daarom al op 7 april moeten beginnen.

‘Bedrag klopt niet’

Johan Derksen bevestigde gisterenavond voor de camera van Shownieuws dat er inderdaad gesprekken lopen. “Wilfred praat met John de Mol en René en ik zijn er helemaal niet bij betrokken. Ik ben de minst zakelijke van het trio. Als John een bedrag roept, zeg ik: ‘John, oké.’”

De genoemde bedragen kloppen volgens Johan niet. “Dat bedrag heb ik nog nooit gehoord hoor. Dat schijnt vandaag in de krant gestaan te hebben ofzo, maar dat is helemaal geen bedrag wat ik ken.”

René niet enthousiast

Het verlengen van de vrijdagshow vindt Johan geen probleem. Er zou dan ook meer ruimte zijn voor muziek. “Ja, maar dat zijn The Clarks die weer een openingetje spelen, dat is het enige. Het programmaatje wordt twintig minuten langer. Het salaris dat ik verdien, als ik daarvoor twintig minuten langer moet werken, dan kan ik er wel mee leven.”

Collega René van der Gijp is echter totaal niet enthousiast. Hij zegt: “Ja, daar willen ze van 20.30 tot 22.00 uur van maken. Ik denk dat 21.30 tot 22.30 uur gewoon een prima tijd is.”

En over de bedragen die rondgaan: “Nee, nul, niks van waar. Echt niet.”

‘Heeft geen zin’

René bevestigt dat hij nog niets voelt voor contractverlenging. “Ik wil best wel een nieuw contract tekenen, maar ik zie de zin er niet van in. Echt serieus niet. Ik zie de zin wel voor hen, maar voor mezelf niet zo.”

De voetbalanalist vervolgt: “Kijk, zij willen zich verzekeren van die hele zomer, dan kun je 90 uitzendingen maken in twee maanden. En ik denk bij mezelf: ja, oké, maar ik heb gewoon nog een contract en dat contract dien ik gewoon uit.”

Vijandige Gijp

Ook Telegraaf-reporter Jordi Versteegden heeft met René gesproken. Volgens de verslaggever wil René van VI geen familieshow maken. “Hij zegt: ‘Wie zit er nou te wachten op een show van ons tussen 20.30 en 22.00 uur? Dan kunnen we helemaal niet doen wat we nu doen, gewoon lekker die g**le filmpjes allemaal laten zien’.”

René heeft ook laten weten dat Talpa ‘geen budget heeft’ voor salarisverhoging. “Hij zegt dat we eerder moeten denken aan een bedrag tussen de acht en negen ton. René zegt: ‘Laten we dan over zes maanden met elkaar om tafel gaan. Dan pas moet er écht een nieuw contract komen en wellicht is er dan wél een spaarpotje waar je ons uit kan betalen.’”

Hij besluit in een video op De Telegraaf-site: “René loopt inderdaad wat stroef door die onderhandelingen heen, omdat hij zoiets heeft van: wat is er op dit moment te onderhandelen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vandaag Inside op vrijdagavond als een soort familieshow. Schot in de roos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen