Esther Ouwehand kijkt geen VI: ‘Ook niet als Mark Rutte te gast is’

Esther Ouwehand hoort niet tot de enorme groep van Vandaag Inside-kijkers. Ze heeft helemaal geen behoefte aan het programma van Johan Derksen. “Ook als Rutte er zit kijk ik niet.”

Esther Ouwehand en Vandaag Inside © SBS, NPO

Vandaag Inside is veruit de meest bekeken talkshow van Nederland. De achterban van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp is behoorlijk conservatief. Linkse politici als Sigrid Kaag weigerden om langs te komen in aanloop naar de afgelopen voorkiezingen. Wat vindt Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren?

Esther weigert VI

Ook Esther is geen fan, geeft ze toe in de VARAgids. “Vandaag Inside heb ik nog nooit gezien. Daar heb ik ook geen enkele behoefte aan. Ook toen Mark Rutte daar zat, heb ik het aan mij voorbij laten gaan.”

Het is volgens haar niet om aan te zien. “Ik begrijp heel goed dat mensen zich afwenden van politiek op tv. Neem nou dat recente debat over de verkiezingen, daar zakt je broek toch van af?! Vaag taalgebruik, geen antwoord op de vragen en maar om de hete brij heen draaien. En Rutte die constant zat te frutten op zijn telefoon.”

Fruttende Rutte

Zit Rutte op die momenten te kijken naar VI? “Nee, hij kijkt geen tv op zijn telefoon. Hij zit dan wat te tikken, geen idee wat. Dat doet hij altijd, soms zeg ik er iets van.”

Overigens is Esther ook geen fan van Op1. “Als het niet echt hoeft, kijk ik niet naar Op1. Ik kijk als ik weet dat een collega daar iets gaat aankondigen, maar anders niet.”

Fan van Mariëlle

Wél is Esther fan van Nieuwsuur. “Als ik tv kijk – en dat komt niet vaak voor – is het vooral functioneel: Nieuwsuur, de actualiteitenrubrieken en het Journaal.”

Ze besluit: “De speciale uitzendingen die Mariëlle Tweebeeke maakte over de volkshuisvesting in Nederland was heel erg goed. Mariëlle Tweebeeke is top.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke van deze linkse fractievoorzitters ziet u het liefst eens in Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen