Marc-Marie krijgt tik op vingers na beschimpen Bastiaan Ragas

Marc-Marie Huijbregts krijgt een flinke tik op de vingers omdat hij Bastiaan Ragas heeft neergezet als een soort halve alcoholist. “Dit is gewoon ordinair roddelen, zonder hoor en wederhoor.”

Marc-Marie Huijbregts en Bastiaan Ragas © RTL

Bastiaan Ragas maakt momenteel een nogal verwilderde indruk als kandidaat in het tv-programma Race Across The World op RTL 4. Daar heeft Marc-Marie Huijbregts in een podcast schaamteloos over gespeculeerd. “Ik heb het idee – maar goed, dat mag je natuurlijk nooit hardop zeggen – dat ie veel drinkt ook. Maar dat weet ik niet.”

Wel of geen juice?

Bizar, vindt Yvonne Coldeweijer het. Ze wijst er in haar podcast De Juice Show op dat Marc-Marie bij de start van zijn showbizzpodcast benadrukte dat hij niet een soort juicepodcast wil maken. Hij zei: “Het is meer een soort fijne, vrolijke, aardige podcast. Ik heb in elk geval genoeg over allemaal treurnis.”

Daar was zijn co-host Jan Uriot het roerend mee eens: “Ja, kijk, ik bedoel: het is zo makkelijk dingen te roepen natuurlijk, maar kom nou gewoon even met feiten. Er wordt van alles in die kanalen geroepen en dat is iets dat wij gewoon niet willen. Wij willen het gewoon positief houden en ik vind ook dat je mensen niet zomaar moet beledigen.”

Schijnheilig

Maar in die vrolijke, fijne en aardige podcast van Marc-Marie wordt nu wel iemand neergezet als alcoholist. “Ze doen schijnheilig, hè? Dit vind ik heel typisch. Ze hebben een juicepodcast, maar ze doen net of ze niet roddelen, maar doen dat eigenlijk wel”, aldus Yvonne. “Dan denk ik: wat?!”

Yvonne vindt dat Marc-Marie vrij ver gaat. “Al die dingen die ik dan zeg, daarvan is het altijd: ‘Er is geen hoor en wederhoor! En jij zegt zomaar dingen om mensen kapot te maken!’ (…) Maar ik heb nog nooit iemand een alcoholist genoemd, zonder dat ik daar iets over had gehoord of daar een bron van had of whatever.”

Verwilderd

De aanleiding om Bastiaan neer te zetten als iemand die ‘veel drinkt’ is volgens Yvonne flinterdun. “Hij zag er een beetje verwilderd uit en had gevraagd hoe duur het bier was in dat land. Dat maakt hem een alcoholist, want hij was verward en dat dacht hij dan. Dan denk ik: hij mag dat dan gewoon zeggen en ik niet?”

Ze vervolgt: “Hij is een beetje schijnheilig, want hij doet net of hij leuke juice brengt. Maar wat nou als Bastiaan dat thuis leest? Er is niet eens een bron voor! Het is niet van: ‘Ik heb van een spion gehoord dat hij een alcoholist is.’ Dan heb je nog een soort verhaal, maar nee! Gewoon om hoe hij eruitzag?!”

Ordinair roddelen

Co-host Mark Koster vindt dat Marc-Marie zich beter voordoet dan hij is. “Hij is eigenlijk de Cornald Maas van de gossip. Hij komt er ook steeds mee weg inderdaad.”

Yvonne: “Je moet niet zeggen dat je niet juicet als je het wel doet. Dit is gewoon ordinair roddelen. Dit is niet eens met een bron en hij heeft ook geen hoor en wederhoor gedaan. Wat mij allemaal verweten wordt, dat doen al die mensen zelf ook!”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen