Ruud de Wild doet slachtoffer Marco Borsato pijn: ‘Veel verdriet’

Ruud de Wild zorgt voor verschrikkelijk veel leed met het verdacht maken van Marco Borsato’s vermeende slachtoffer. “Ze zijn er van ontdaan en hebben er heel veel pijn van.”

Marco Borsato en Ruud de Wild © William Rutten, Wessel de Groot

BN’ers die verdacht worden van grensoverschrijdend gedrag hebben één zekerheid: Ruud de Wild zal op de radio hartstochtelijk voor hen in de bres springen. Waarom de NPO Radio 2-dj dat steeds doet is onduidelijk, maar mogelijk is het om zijn recalcitrante imago in stand te houden. Helaas gebruikt hij daar nu ook de vermeende slachtoffers voor.

Boos of verward

Ruud, wiens vriendin Olcay Gulsen ambassadeur is van UN Women, heeft vorige week live op de radio namelijk zijn pijlen gericht op het vermeende slachtoffer van Marco Borsato. Zij zegt door de zanger te zijn misbruikt vanaf haar vijftiende levensjaar, wat natuurlijk een vreselijk ernstig delict is. Wat zegt Ruud? Dat ze mogelijk boos of verward is.

Het zonder kennis van zaken wegzetten van een slachtoffer als boos of verward is niet alleen heel pijnlijk voor de persoon in kwestie, maar houdt ook een cultuur in stand waarbij er angst is om aangifte te doen van misbruik. Ruud heeft een strenge reprimande gekregen van Yvonne Coldeweijer en ook het slachtoffer laat nu van zich horen.

Heel veel pijn

Marco’s vermeende slachtoffer heeft, gesteund door haar moeder, een kort statement gestuurd naar RTL Boulevard. “De uitspraken van Ruud zijn volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Ze zijn er van ontdaan en hebben er veel pijn van”, aldus verslaggever Aran Bade in de uitzending op RTL 4. “Zij voelt zich genoodzaakt om er iets over te zeggen.”

De jongedame, die al anderhalf jaar erg zwijgzaam is in de media, zegt Ruuds houding te hekelen: “Ruud zegt niet alleen dat Marco misschien onschuldig is, maar daarmee óók dat het slachtoffer misschien liegt. En precies die twijfel maakt het voor heel veel slachtoffers zo moeilijk om aangifte te doen. Want wat nou als ik niet geloofd word?”

Drempel

Ruud tilt die drempel hoogstpersoonlijk weer wat op, aldus het slachtoffer. “Wat nou als men zegt dat het mijn eigen schuld is, wat nou als men vind dat ik me aanstel? De drempel om aangifte te doen is ontzettend hoog. En Ruud maakt met zijn uitspraken op de radio die drempel weer een beetje hoger.”

Tijdens zijn tirade vol verdachtmakingen heeft Ruud ook gesuggereerd dat er mogelijk sprake is van wraak. Ook onzin, zegt het vermeende slachtoffer. “Er ligt geen eis tot schadevergoeding. Er is geen sprake van wraak. (…) Als het niet waar zou zijn, zou dat inderdaad een groot onrecht zijn. Maar ik weet dat het wel waar is.”

Ruud reageert

Ruud wast zijn handen in onschuld. Hij zegt tegen de showrubriek: “Ik ben op geen enkele manier een victim shamer. Het enige wat ik heb gedaan is een vraag gesteld die begon met: ‘Stel je nou eens voor’. Ik ben hier niet om Marco te verdedigen want het is niet aan mij hem voor de bus te gooien.”

En het is ook niet aan Ruud om Marco’s vermeende slachtoffer voor de bus te gooien. Maar goed, hij ‘stelt alleen maar vragen’. Wellicht kan hij dat de volgende keer gewoon in bad met Olcay doen. Aran: “Dit is Ruud. Hij is heel recalcitrant, maar om die vraag op de landelijke radio op te roepen… Hou je bij je leest als je niet weet waar het inhoudelijk om gaat.”

De jongedame heeft in december 2021 aangifte gedaan tegen Marco. Het Openbaar Ministerie heeft nog altijd geen vervolgingsbeslissing genomen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ranzig dat Ruud de Wild continu slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in twijfel trekt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen