Ruud de Wild wekt wrevel bij Yvonne: ‘Je hebt zelf twee dochters!’

Ruud de Wild wekt met zijn bagatelliserende uitspraken over de aangifte tegen Marco Borsato flink wat wrevel bij juicekoningin Yvonne Coldeweijer. “Je hebt zelf twee knappe dochters!”

Yvonne Coldeweijer en Ruud de Wild © YouTube, Darren Smith

Het is onduidelijk wat er precies achter zit, maar Ruud de Wild heeft om een of andere reden een zeer sterke behoefte heeft om in de bres te springen voor elke BN’er die in opspraak is. De precieze beschuldigingen lijken de NPO Radio 2-ster niet uit te maken, zelfs niet als er mogelijk sprake is van misbruik van een 15-jarig meisje.

Boos of verward

Een krappe anderhalf jaar geleden werd Marco Borsato beschuldigd van dit zedenfeit. Er is aangifte tegen hem gedaan, maar het Openbaar Ministerie heeft nog geen vervolgingsbeslissing genomen. Volgens de gerenommeerde misdaadjournalist John van den Heuvel is er echter zóveel bewijs dat vervolging waarschijnlijk is.

John stoort zich er ontzettend aan dat Ruud elke mogelijkheid aangrijpt om in opspraak geraakte BN’ers als Marco, Ali B en Thijs Römer te verdedigen. Ditmaal trekt de radio-dj het verhaal van Marco’s vermeende slachtoffer in twijfel. Volgens hem betreft het mogelijk gewoon een boos of verward meisje.

Yvonne boos

Yvonne Coldeweijer vindt het belachelijk, schrijft ze op haar juicekanaal. “Ik vind het zo stuitend dat Ruud de Wild dit soort uitspraken blijft doen, terwijl zijn vriendin Olcay zich altijd zo hard inzet voor de rechten van vrouwen”, zegt ze, wijzend op haar functie als ambassadeur van UN Women.

Wat zit er volgens Yvonne achter? “Ik begrijp je ergens wel, Ruud. Er worden wel eens valse aangiftes gedaan. Misschien ben je bang dat iemand op een dag hetzelfde bij jou zal doen, omdat je zelf niet meer zo goed weet wat je in je leven uitgevreten hebt. Die angst kan ik me voorstellen, maar deze is hoogstwaarschijnlijk niet terecht.”

Vaderfiguur

Het is not done om het verhaal van Marco’s aangeefster weg te zetten als ongeloofwaardig, vindt Yvonne. “Dit meisje was toen 15 en Marco bijna 50. Hij kwam daar vaak over de vloer en stelde zich op als vaderfiguur, omdat haar eigen vader is overleden. Van deze vertrouwensband heeft hij misbruik gemaakt.”

Tegen Ruud: “Wellicht kun je nog een keer het interview lezen wat John van den Heuvel met haar heeft gedaan. John heeft bewijsmateriaal gezien en gehoord en is zich te pletter geschrokken. Misschien wil Olcay het voor je opzoeken.”

Twee dochters

Yvonne vindt dat Ruud zich terughoudender moet opstellen. “Natuurlijk is het aan de rechter om uiteindelijk te oordelen. Maar kun je je ook voorstellen dat dit verhaal wel waar is, Ruud?

Ze besluit: “Er is een dagboek, er zijn de-auditugetuigen en geluidstapes. Je hebt zelf twee knappe dochters. Kun je het je voorstellen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Olcay Gulsen moet ingrijpen bij Ruud de Wild?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen