René van der Gijp vindt Maarten van Rossem ‘zelfingenomen kwal’

René van der Gijp vindt de wijze waarop Maarten van Rossem zich uitlaat over Vandaag Inside bijzonder hooghartig. “Het is echt een zelfingenomen kwal die man”, aldus de voetbalanalist.

René van der Gijp en Maarten van Rossem © SBS, NPO

Maarten van Rossem laat geen mogelijkheid onbenut om gehakt te maken van de mannen van Vandaag Inside. De ruzie tussen beide partijen begon in 2012, toen de historicus voor de tweede keer aanschoof bij VI. “De tweede keer was betrekkelijk rampzalig omdat die Gijp erbij zat”, zei hij eerder. “Hij had zich voorgenomen mij een eikel te vinden.”

Platte pret

Tot zijn grote ongenoegen werd Maarten gisterenavond in De Slimste Mens geconfronteerd met een vraag over de VI-sterren. Er werd een fragmentje ingestart waarin de heren gieren om een schunnigheid. Iets met een likkende hond.

Het gevolg? Een Maarten die héél zuur kijkt. Hij sneert: “Ik vind dat dit fragment volledig spreekt voor dit programma en de kern van wat dat programma is, namelijk platte pret voor mensen met beperkte intelligentie. Ik hoop ook dat iedereen die regelmatig kijkt zich aangesproken voelt.”

‘Wat een kwal!’

René van der Gijp vindt het lachwekkend, reageert hij een uur later in Vandaag Inside. “Die mensen hebben een hekel aan ons”, reageert hij lacherig. “Dan heb ik liever dat Maarten van Rossem een hekel aan me hebt dan dat ie me aardig vindt. Dat meen ik echt.”

Collega Wilfred Genee: “Platte pret voor mensen met een beperkte intelligentie: het zijn nogal uitspraken hoor.”

René: “Ja. Zelfingenomen kwal, joh. Het is echt een zelfingenomen kwal die man.”

Naar de rechter

Platte pret? Is dat niet even erg als gecremeerde kroket? Johan Derksen: “Ik denk dat we gewoon met z’n vieren nu naar de rechter moeten. Job, hoe sta je erin?”

Advocaat Job Knoester: “Ik vind het zo dom om iedereen maar dom te noemen dat je daar geen woorden aan vuil moet maken.”

René: “Die man denkt werkelijk dat als hij aan een talkshowtafel zit met vier man, dat hij alleen aan het woord mag. Dat denkt hij.”

Wilfred grappend: “Daar hebben oudere mensen vaak last van.”

Niet intelligent

Job vindt het sneu van Maarten. “Als je het steeds maar nodig hebt om andere mensen dom te noemen… Charles Groenhuijsen had het ook een keer gedaan. Ik bedoel: wat zegt het over jezelf?”

René: “Ik heb altijd het idee dat als je iemand dom noemt, je jezelf intelligent vindt.”

Job: “Ik twijfel daar dus aan. Als je het nodig hebt om dat over anderen te zeggen, dan vind ik dat niet intelligent.”

Johan: “Het interesseert me helemaal niets wat Maarten van Rossem vindt.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen