Harry Vermeegen aangevallen door Johan Derksen: ‘Hoezo nou?’

Harry Vermeegen is een keer genadeloos hard aangevallen door Johan Derksen en daar heeft hij hem ook op aangesproken. “Ik zei: ‘Waarom moet je mij zó verschrikkelijk afzeiken?'”

Johan Derksen en Harry Vermeegen © SBS, YouTube

Johan Derksen neemt geen blad voor de mond. Niet alleen in zijn huidige talkshow Vandaag Inside, maar ook vroeger niet, toen hij de baas was van het blad Voetbal International. Daar kan Harry Vermeegen over meepraten. De voormalig programmamaker heeft er ook wel eens flink van langs gekregen van Johan.

Afzeikende Johan

Hoe ging dat precies? Harry vertelt het op zijn opiniekanaal: “Ik ken die Derksen natuurlijk al heel lang, vrienden. We zijn opgegroeid samen als sportjournalistjes. Dan kwamen we elkaar regelmatig tegen en dan hadden we heel veel plezier.”

Hij vervolgt: “Maar ja: Johan Derksen kan zomaar heel leuk tegen je doen en geweldig en aardig en dan heb je een heel dolle avond en is er niets aan de hand, en het volgende moment pakt hij je aan en zeikt hij je af. Dat deed hij bij mij ook wel eens.”

Harry afgebrand

Harry voelde zich dan flink genaaid. “Dan hadden we bijvoorbeeld heel leuke gesprekken gehad en dan zag ik drie, vier dagen later in het blaadje van hem, de Voetbal International, dat hij me werkelijk hélemaal afbrandde. Er bleef níets meer van me over.”

Daar heeft hij Johan op aangesproken. “Dan kwam ik hem weer tegen en zei ik: ‘Johan, waar is dat nou voor nodig? Waarom moet je mij zó verschrikkelijk afzeiken?’ En dan zei hij alleen maar: ‘Ja, ik had even geen onderwerp en ik dacht van: nou ja, dan pak ik jou gewoon maar even.’”

Korreltje zout

Als Johan zich ergens stevig over uitlaat, dan moet je dat gewoon met een korreltje zout nemen, weet Harry sindsdien. “Dus zo serieus moet je het nemen vrienden. En sindsdien heb ik dat ook gedaan, want op tv heeft hij me ook nog wel eens een paar keer te grazen genomen.”

Nu heeft hij daar geen moeite meer mee. “Toen dacht ik: ja, waarschijnlijk weer bij een gebrek aan een onderwerpje. Het zal wel.”

Fragment

Het verhaal van Harry:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen