Claudia de Breij haalt uit naar Evert Santegoeds en Rob Goossens

Claudia de Breij deelt een flinke sneer uit aan Evert Santegoeds en Rob Goossens. Ze vindt hun mening absoluut niet representatief voor wat de grote massa van haar oudejaarsconference vond.

Rob Goossens, Claudiia de Breij en Evert Santegoeds © RTL, NPO, SBS

De fans van Claudia de Breij zijn zich gisteren een hoedje geschrokken: de cabaretière maakte bekend dat ze vanwege oververmoeidheid een streep zet door haar theatertournee. Deze semi-burn-out volgt op de keiharde kritiek die ze heeft gekregen op haar oudejaarsconference, waarin ze haar oud-collega Matthijs van Nieuwkerk wel heel erg spaarde.

Claudia haalt uit

Claudia heeft dat later goedgemaakt aan de talkshowtafel van Eva Jinek, maar de storm aan negatieve publiciteit had ze toen al over zich heen gekregen. Als RTL Boulevard haar vraagt of de felle kritiek iets te maken heeft met haar huidige lusteloosheid, antwoordt de cabaretière ontkennend.

Die kritiek doet Claudia naar eigen zeggen helemaal niets. “Nee, die kritiek was alleen in jullie wereld. Die was helemaal niet in mijn wereld. Die kwam alleen maar ongeveer van Rob Goossens en Evert Santegoeds. In de echte wereld was dat niet aan de hand, dus nee: dat raakt mij niet.”

Rob sensatiebak?

Volgens RTL Boulevard-presentator Daan Nieber zegt Claudia hier gewoon dat Rob en Evert de boel hebben opgeblazen. “Volgens mij niet hoor”, reageert Rob in de showrubriek. “Die rel was een van de grootste gebeurtenissen van het afgelopen jaar.”

Hij vervolgt: “Volgens mij gaat een oudejaarsconference over alle grote gebeurtenissen van een jaar en als je daar dan niet heel serieus op in gaat, dan lijkt het mij niet meer dan logisch dat ik dat punt maak. Ze heeft het uiteindelijk ook zelf bij Jinek rechtgezet door er alsnog op in te gaan, dus volgens mij wist ze dondersgoed dat die kritiek best wel terecht was.”

Evert reageert ook

Evert Santegoeds reageert bij Shownieuws met een sneer terug. Hij stelt dat je op oudejaarsavond al kon zien dat Claudia oververmoeid was. “Als ik dan terugdenk aan die oudejaarsconference, dan denk ik: ja, merkten we het daar al niet een beetje dat het niet helemaal lekker ging met Claudia? Want zo goed was dat allemaal niet.”

Hij vervolgt: “Uiteindelijk zijn die kijkcijfers nog wel rechtgetrokken met uitgesteld kijken enzo, maar een heel erg scherpe show met een goed antwoord op De Wereld Draait Door waar ze deel van uitgemaakt heeft, hebben we niet gezien. Volgens mij was dat al een veeg teken.”

Burn-out

Het is volgens Evert niet duidelijk hoe lang Claudia is uitgeschakeld. “We weten niet hoe lang ze uitgeschakeld zal zijn. Ze heeft haar telefoon uitgezet en die laat ze ook uit.”

Collega Bart Ettekoven: “Het klinkt echt als een burn-out, want ze begon al te huilen bij het idee dat ze liedjes moest gaan zingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Claudia de Breij zweeg lange tijd over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Van wie kwam de kritiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen