Maarten van Rossem boycot VI zolang René van der Gijp er zit

Maarten van Rossem boycot het programma Veronica Inside zolang René van der Gijp aan tafel zit. Ze hoeven hem dus ook niet te bellen om een van de vaste gasten te worden in de dagelijkse variant.

Maarten van Rossem en René van der Gijp © NPO, SBS

De voorbereidingen op de dagelijkse Veronica Inside zijn momenteel in volle gang. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee gaan vanaf januari élke dag het nieuws becommentariëren op SBS 6. Ze willen voor elke uitzendavond een vaste gast hebben. Voor de vrijdagavond is bijvoorbeeld Özcan Akyol gevraagd.

Vervelende man

Maarten van Rossem staat in elk geval níet open voor de rol van vaste gast, vertelt hij in Veronica Superguide. “Ik ga zeker niet in een show zitten met Gijp, een vervelende zelfingenomen man, die voortdurend lacht om zijn eigen slappe grappen. Dat vind ik intolerabel.”

De ruzie tussen Maarten en René duurt al sinds 2012, toen ze samen in een tv-uitzending zaten. Maarten was toen voor de tweede keer te gast bij VI. “De tweede keer was betrekkelijk rampzalig omdat die Gijp erbij zat. Die was de eerste keer niet aanwezig, naar ik begreep omdat hij buien van depressiviteit had.”

Mopperkont

Nu zat Gijp er dus wel bij. “En het was duidelijk dat Gijp zich had voorgenomen mij een eikel te vinden en dat heeft-ie ook heel erg duidelijk laten merken. Kortom, dat was geen prettige avond. Ik begreep wel dat het de best bekeken uitzending ooit was. Dat is dan wel weer een troost.”

Met Johan heeft Maarten een betere klik. “Ja, dan begeeft u zich op de afdeling mopperkonterij en cynisme natuurlijk, en op dat punt ben ik even goed als Johan, dat geloof ik ook wel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen