René van der Gijp: ‘Linda de Mol terug bij vriend? Carrière voorbij!’

René van der Gijp denkt dat de televisiecarrière van Linda de Mol voorbij is als ze er daadwerkelijk voor kiest om weer terug te keren in de armen van Jeroen Rietbergen. “Dat wel natuurlijk.”

René van der Gijp en Linda de Mol © SBS

Na een lange periode van geruchten is het bewijs geleverd: Linda de Mol is lekker op reis met haar beruchte liefje Jeroen Rietbergen. De gevallen tv-koningin deed de buitenwereld geloven dat ze haar relatie verbroken had na zijn ontmaskering als Voice-knoeipot, maar zijn auto is eigenlijk nooit van haar oprijlaan verdwenen.

Carrière voorbij?

Tv-kenner Jordi Versteegden zinspeelt op de voorpagina van De Telegraaf op het einde van Linda’s tv-carrière. “Ik heb heel erg het idee dat dit een voorbode is op misschien wel het einde van de televisiecarrière van Linda de Mol. Dat ze heel erg zoiets heeft van: ik ga voor mezelf kiezen en wat de buitenwereld ervan vindt maakt me niet uit.”

Wilfred Genee heeft dat gisterenavond aangestipt in Vandaag Inside. “René, hoe kijk jij daarnaar? Ik lees dat mensen zeggen dat dit het einde is van de carrière van Linda de Mol.”

Collega René van der Gijp serieus: “Dat wel natuurlijk.”

Grote meid

Linda moet de consequenties zonder mokken aanvaarden, vindt René. “Als je dat soort stappen onderneemt en je neemt zo’n jongen terug, dan moet je ook een grote meid zijn. Dan komt er wel eens een columnpje langs of kan iemand eens een cynische opmerking plaatsen.”

Collega Özcan Akyol: “Je loopt reputatieschade op.”

Mol-buikspreekpop Johan Derksen: “Maar René, zolang er geen strafbaar feit geconstateerd is, kunnen we die jongen verder niet zoveel kwalijk nemen, hè?”

René: “Nou, nee, maar er werd toch al gezegd dat dat ventje al zijn hele leven Vieze Jeroentje genoemd is.”

Womanizer

Johan stelt dat Jeroen niet veel meer is dan een ‘womanizer’. Hij hekelt Angela de Jong, die hem de ‘grootste viezerik van Hilversum en omstreken’ noemt. “Het is wel vrij brutaal, vind ik, om viezerik te schrijven. Dat is nogal wat, wanneer het OM nog niets strafbaars vastgesteld heeft.”

René verbaasd: “Maar hij heeft het zelf toegegeven.”

Özcan: “Hij heeft bekend.”

Wat een propagandapraat weer van Johan, twittert Angela’s rechterhand Marcus den Blanken. “Hoezo zou het OM hem moeten veroordelen voordat we hem viezerik mogen noemen? Hij heeft zelf toegeven zich grensoverschrijdend te hebben gedragen. Eventueel niet voor het strafrecht, maar blijft een viezerik. Johan Derksen zwetst weer eens.”

‘Lekker naar Portugal’

Het is kiezen of delen voor Linda, aldus Özcan. “Zelfs als hij schuldig is, kan zij ervoor kiezen om bij hem te blijven. Daar hoeven wij geen mening over te geven. Dan kiest zij voor de liefde in plaats van haar carrière. Prima, toch?”

René: “Ja, natuurlijk, maar wat jij zei: reputatieschade heb je dan wel natuurlijk. Ga dan lekker in Portugal zitten en laat gaan.”

Wilfred Genee tot slot: “Je moet zelf bepalen in je leven wat je doet met iemand, hoe slecht of raar die er ook op staat. Als dat je keuze is, is dat je keuze.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Linda de Mol voorsorteert op het einde van haar carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen