Glennis Grace mazzelt, hoeft voor taakstraf geen papier te prikken

Glennis Grace boft maar met de reclassering. Vanwege haar BN’er-status zal haar werkstraf zo anoniem mogelijk gebeuren. “Bijvoorbeeld in een keuken waar een kleine groep mensen werkt.”

Glennis Grace © RTL

De vakantie van Glennis Grace op Curaçao zit erop en dat betekent dat er weer gewerkt moet worden. Zingen zit er natuurlijk niet meer in voor de Jumbo-vandaal, maar er staat nog wel een taakstrafje van 200 uur open. Wat moet ze precies gaan doen? Zien we de Whitney Houston-imitator straks papier prikken in het Vondelpark?

Geen extra straf

Nee, zegt Jildert Stroosma van de reclassering vandaag in De Telegraaf. Hij wil niet zeggen wanneer Glennis precies begint aan haar taakstraf, maar hij bevestigt wel dat het zo anoniem mogelijk zal gebeuren.

Hij legt uit: “Met bekende Nederlanders is het wel zo dat het gevoeligheden kan opleveren. En het hoeft geen extra straf te worden. We zullen een BN’er niet in een publiek park zetten om het groen daar te onderhouden.”

Paparazzi

Er hoeft maar één iemand de bladen te appen en het hele plantsoen staat vol met paparazzi. Dat is niet de bedoeling, legt Jildert uit. “De kans dat de pers erop afkomt, of dat mensen foto’s maken, is immers groot en dat heeft ook gevolgen voor de privacy van onze medewerkers en andere cliënten. Dat zijn overwegingen die we maken.”

Waar gaat Glennis dan heen? “Een alternatief voor Glennis kan een besloten instelling zijn, zoals in een keuken waar een kleine groep mensen werkt. We bekijken dat per individu.”

Niet zingen

Eén ding is zeker: Glennis mag ter vervulling van haar taakstraf niet Whitney Houston-liedjes gaan zingen in een verzorgingstehuis of iets dergelijks.

“Dat zijn niet de straffen die bij ons gangbaar zijn. We kijken echt naar het strafeffect. Het moet een straf zijn en ook als zodanig worden ervaren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u een beetje Glennis Grace-moe?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen