Aaf Brandt Corstius draagt Uniqlo-tasje dat iedereen heeft: ‘Dombo’

Aaf Brandt Corstius heeft ongelooflijk gemengde gevoelens bij een heuptasje dat ze draagt van het modemerk Uniqlo. “Je voelt je gewoon een dombo als je iets hebt wat iedereen heeft.”

Aaf Brandt Corstius © RTL

De 47-jarige Aaf Brandt Corstius heeft bij de kledingwinkel Uniqlo een groen heuptasje gekocht van 14,90 euro. Ze vindt het een buitengewoon handig ding, maar voelt zich nu een beetje rot over het feit dat er zoveel mensen mee lopen. “Ik zit met het volgende probleem: ik heb een tasje, dit tasje”, begint ze in haar podcast Aaf & Marc-Marie Vinden Iets.

Handigste tasje ever

Wat voor tasje is het precies? “Het is een soort groen heuptasje-achtig ding, maar je hangt het om je schouder. Het tasje is ontiegelijk handig en dat tasje heeft íedereen, dus ik loop nu op straat en ik zie elke minuut iemand die het heeft. Niet altijd in het groen, dat is dan mijn enige troost, maar ook in het wit of in het rood of in het zwart of in het blauw.”

Het is van Uniqlo, vervolgt Aaf. “Het is een heel goedkoop tasje en het handigste tasje ever. Je denkt: wat een klein, overzichtelijk tasje, maar er past bizár veel in en het is een heel klein beetje regendicht. Niet echt helemaal, want ik heb laatst allerlei dingen er dreknat uit moeten halen.”

Iedereen heeft het

De reden dat iedereen nu met dit Uniqlo-tasje loopt is volgens tijdschrift Elle omdat het een TikTok-trend is: “Toen een paar gebruikers een TikTok-video plaatsten over een bepaalde tas van het Japanse Uniqlo, kwamen er binnen een mum van tijd honderden bij en inmiddels is de hashtag #uniqlobag al meer dan zeventien miljoen keer bekeken.”

Aaf wordt er onzeker van. “Mijn ding is nu: a) vind ik het leuk om een tasje te hebben dat iedereen heeft, en b) geef ik die mensen een knikje? Weet je wel, wat je ook doet als je bijvoorbeeld iemand ziet met dezelfde auto. Ik merk dat ik dat dan doe en dan kijken die mensen me aan van: waar ben je mee bézig, freak!”

Uniqlo-knikje

Kennelijk denkt Aaf dat zo’n Uniqlo-knikje nodig is als ze met haar tasje over straat loopt. “Volgens mij zien zij niet eens dat ik het heb, want ik heb een groene jas en het groene tasje valt min of meer weg tegen die jas, dus die mensen zien één groot, groen vlak dat hen ineens toeknikt, maar ik moet dan van mezelf reageren op het andere tasje.”

Ze vervolgt: “Alleen als het ook groen is, hè? Ik knik niet naar mensen met een wit tasje, maar alleen mensen met een groen tasje. Ik deed het net weer en die vrouw keek me aan van: wat heb ik van je aan? Ja, je tasje. Dat had ze kunnen zien als ze net zo oplettend was als ik. Nu denkt ze gewoon: wie ben jij? Ik ken je helemaal niet! Waarom knik je?”

Dombo

Al met al zit Aaf er wel mee. “Ik kocht het naar mijn mening toen nog niet iedereen dat tasje had, maar ik had op zich kunnen weten dat het snel zou gaan. Je voelt je ook gewoon een beetje een dombo als je iets hebt wat iedereen heeft. Nou ja, niet als je bijvoorbeeld een zwarte muts hebt, maar een groen vrij specifiek tasje en dan zie je er tien per minuut.”

Het tasje, dat is gemaakt van polyester, kunt u bekijken op de website Uniqlo. De kortingscode AAF20 levert u ongetwijfeld een hoop voordeel op.

TikTok

Een vrouw met het Uniqlo-tasje (niet Aaf):

@kyra0041

Milly’s gasps says it all✨ £12 at Uniqlo gets you a Tardis

♬ SWEET – BROCKHAMPTON

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Aaf Brandt Corstius als een stijlicoon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen