Eva Jinek onder vuur van tv-collega’s: ‘Ze lijkt net op Shownieuws!’ 

Eva Jinek krijgt voor de zoveelste keer een draai om haar oren van haar minst favoriete tv-collega’s, namelijk de mannen van Vandaag Inside. “Ik zit toch niet naar Shownieuws of Boulevard te kijken?”

Eva Jinek © RTL

De dinsdagaflevering van Jinek heeft voor enige ergernis gezorgd bij de mannen van Vandaag Inside. Zij vinden het niet alleen teleurstellend dat André van Duin daar niets inhoudelijks over zijn chantagezaak wilde zeggen, maar hekelen ook de vragen die Eva Jinek stelde aan medegast Steven van Brunswijk. Ze vroeg hem naar zijn veelbesproken zoenfilmpje.

‘Het is wel gek’

René van der Gijp vond het interview met André heel saai. “Ik denk: die gaat vertellen wat er gebeurd is. En toen zei-ie: ‘Dat vertel ik liever volgende week.’ Toen dacht ik: dan kun je er beter volgende week zijn. Nu zat hij er over zijn programmaatje dat hij achter in de auto zit met Youp van ’t Hek, maar dat vind ik allemaal niet zo interessant.”

Collega Wilfred Genee vult aan in Vandaag Inside: “Het is wel gek. Ze had laatst André Hazes jr., er is een rechtszaak en daar wordt niks over gevraagd. En nu komt André van Duin, er speelt een rechtszaak en dan kan hij er niets over zeggen.”

‘Dit is Shownieuws!

Johan Derksen vindt dat Eva faalt. “Journalistiek was het natuurlijk ontzettend slecht. Daarna zag ik ook dat Braboneger er zat en die had dus een andere vrouw gekust, daar was een filmpje van gemaakt en zelfs de vrouw van Braboneger zat in de zaal en die werd ondervraagd door Jinek hoe dat zat. Dan denk ik: ik zit toch niet naar Shownieuws of Boulevard te kijken?”

René: “Nee, maar Brabonegertje z’n vrouw staat dat toe dat hij zoent en ook n**kt enzo.”

Johan: “Dan gaat zij het zitten vragen, want dat is dan lekker in zo’n talkshow. Ze begon erover uit effectbejag.”

K*tprogramma

Wilfred vindt dat Eva niet lekker bezig is. Vooral het interview met André vindt hij een misser. “Ik zou als Jinek ook niet willen dat dan iemand langskomt. Dan zou ik ook denken: als ik er niet eens naar mag vragen, wat doen we hier dan? Dan moet je over een k*tprogramma praten.”

Johan: “Als hij er niet over wil praten, dan moet je hem niet accepteren als gast.”

Wilfred: “Nee, dan moet je hem niet nemen. Je kunt mensen beter niet uitnodigen als je ze toch niks kunnen zeggen.”

Probleem

Raymond Mens, de Amerikakenner van HLF8 en Vandaag Inside, is het met de heren eens. “Het probleem is zowel bij André van Duin als bij André Hazes dat ze uitgenodigd worden om iets te promoten, namelijk een programma of documentaire, en dan speelt er iets actueels, en daar willen ze dan niet over praten.”

“Maar het zou natuurlijk andersom moeten zijn”, besluit hij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Eva Jinek met BN'ers praat, is het dan veel journalistieker dan RTL Boulevard of Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen