André van Duin wil niet zeggen wie hem chanteert: ‘Volgende week’

André van Duin wil op dit moment nog niet zeggen door wie hij wordt gechanteerd en waar het precies over gaat. “Dat doe ik zodra het kan. Wanneer dat is… We hopen misschien volgende week.”

André van Duin © RTL

Het heeft voor een schokgolf gezorgd in de showbizzwereld: André van Duin heeft aangifte gedaan wegens chantage. Veel mensen vinden het gek omdat de komediant nog nooit in enige controverse verzeild is geraakt. Zelfs Yvonne Coldeweijer weet niet waar het om gaat, al sluit ze wel uit dat het de hamsterkwestie betreft.

Naar verhaal

Eva Jinek had André gisterenavond aan haar talkshowtafel zitten om over zijn nieuwe tv-programma te praten. Ze vroeg hem om te beginnen naar de veelbesproken chantagezaak. “Ja, een naar verhaal, ja. Ook een vervelende situatie en ik hoop dat het gauw wordt opgelost”, aldus de komediant in de live-uitzending van Jinek.

De presentator van Heel Holland Bakt vervolgt: “Het OM is er druk mee bezig en ik hoor daar goede berichten van, maar ik mag er verder niet zoveel over zeggen, dus ik laat het maar even zitten zoals het gaat. We wachten het even rustig af, maar we zijn hoopvol dat het goedkomt.”

Volgende week

Net als de rest van Nederland vraagt ook Eva zich af waar het precies over gaat. “Je mag niet zeggen uit welke hoek het komt?”

André: “Nee, ze zeggen: ‘Doe het nou niet. Begin er nou niet aan.’ Iedereen vraagt het aan mij, maar ik kan het beter niet doen, zeggen ze.”

Eva: “Zegt het OM hoe snel je er iets meer over bekend mag maken?”

André: “Zodra het kan. Wanneer dat is… We hopen misschien volgende week. I don’t know.”

‘Natuurlijk wil ik!’

Eva: “Dat zou je wel willen denk ik, toch?”

André: “Natuurlijk, natuurlijk. Het kan maar gebeurd zijn. Het is heel vervelend om in zo’n situatie te zitten, maar ik moet zeggen: ik krijg heel veel steun. Er zijn ontzettend veel mensen die mij allemaal berichtjes en appjes sturen. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Geen geweld

Medegast Steven Brunswijk: “Geen geweld ofzo, toch?”

André: “Geweld? O, ik geweld? Nee, nee, nee, nee.”

Steven: “Chanteren voor geweld.”

André: “Nee, nee.”

Steven: “Oké, gelukkig. Het is sowieso niet goed hoor, maar…”

Al met al gaat het naar omstandigheden goed met André: “Ik heb wel een heleboel dingen te doen, dus ik heb veel afleiding.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André van Duin: sowieso niets aan de hand of toch nog even afwachten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen