Heleen van Royen walgt van Yvonne Coldeweijer: ‘Ze is pestkop’

Heleen van Royen ontpopt zich tot plotseling tot vijand van juicekoningin Yvonne Coldeweijer. Ze kan de knipoog waarmee zij haar roddels brengt niet waarderen. “Het is gewoon pesten en sarren!”

Heleen van Royen en Yvonne Coldeweijer © HLF8

Heleen van Royen heeft een turbulent leven achter de rug waarin ze zo’n beetje alle heeft gedaan wat God verboden heeft, maar haar grenzen zijn tegen haar zestigste aan behoorlijk verengd. De schrijfster vindt het nu al te ver gaan als iemand ‘gecremeerde kroket’ roept. Oftewel: ze zit compleet in kamp-Rachel Hazes.

Heleen kritisch

Als Hélène Hendriks de kroketzaak gisteren ter sprake brengt in haar talkshow HLF8, kijkt Heleen not amused. “Ik zei het net tegen jou Heleen, ‘gecremeerde kroket’, en jij zei meteen: ‘Niet doen, is niet meer leuk.’”

Dat beaamt Heleen: “Nee, daar gaat het namelijk helemaal niet om. Ze beroept zich alleen op anonieme bronnen en ook bronnen die het weer van andere bronnen hebben. Ze kan het totaal niet onderbouwen wat ze allemaal in die video beweert. Plus: het is allemaal onnodig kwetsend, het heeft niets meer met de vrijheid van meningsuiting te maken.”

Schelden en sarren

Yvonne gaat echt te ver, vindt de kersverse moraalagent Heleen. “Alleen maar met schelden, vervelend doen, pesten, sarren, totdat iemand zeg maar helemaal gek wordt”, briest de schrijfster, die ook een ietwat kleffe reactie heeft achtergelaten onder de Instagram-post van Rachel.

Ze vervolgt: “Ik vind het ten eerste heel dapper dat Rachel Hazes een kort geding heeft aangespannen, net zoals Samantha Steenwijk dat heeft gedaan, want als je dat doet kríjg je namelijk de hoon van de hele pers over je heen. Dan gaat iedereen grappen maken en zeggen: ‘Je moet er toch tegen kunnen!’”

Ophitsen

Heleen, die zelf een zoon heeft die zónder juicekanaal maandenlange treiterijen aan het adres van Eva Jinek uitlokte, hekelt de verharding van de maatschappij. “Iedereen hitst iedereen op. De kleinste dingen worden uitvergroot. Inderdaad: kroketten gaan het hele land door. Het leidt tot golven van haat.”

Ze wijst ook op de verantwoordelijkheid die een machtig showmedium als RTL Boulevard heeft. “Als Boulevard zoiets bericht en je ziet de reacties eronder van kijkers en lezers op social media en hoe die daarop reageren, ook op de uitspraak van deze rechtszaak: iedereen fokt elkaar enorm op.”

Clickbait

De media zijn verwerpelijk bezig, vindt Heleen. “Het heeft alles te maken met clickbait. Dit soort verhalen worden aangeklikt. Hoe groter je iets maakt, hoe erger je iets maakt: dan scoort het beter en gaan mensen ernaartoe. Ik heb gewerkt bij het AD en heb daar een column gehad.”

Ze vervolgt: “Ze gingen daar de kop van mijn column testen waar het best op geklikt werd. Als het een heftigere kop is, wordt er beter op geklikt. Dan gingen ze drie koppen uittesten en waar het best op geklikt werd, dat werd dan de kop. Dat is hoe media nu werken. Dat is raar en gevaarlijk.”

De media willen hun stukjes zo aantrekkelijk mogelijk presenteren: wat een openbaring. Daar zal Heleen vast niet over nadenken als ze halfnaakt op de cover van haar paperback verschijnt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heleen van Royen die in kamp-Rachel Hazes blijkt te zitten. Tegenvaller?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen