Mark Rutte opvolger Famke Louise bij The Roast? ‘Zou hij wel doen’

Het lijkt erop dat de jaarlijkse tv-show The Roast ten dode is opgeschreven na het debacle met Famke Louise. Of is minister-president Mark Rutte ervoor te porren? “Dat zou hij denk ik wel doen.”

Famke Louise en Mark Rutte © RTL, NPO

Het wordt trekken aan een dood paard als Comedy Central besluit om tóch verder te gaan met The Roast na de zwaar geflopte edities met Hans Klok en laatst Famke Louise. Het was ook gewoon niet goed, zegt Privé-sterjournalist Jan Uriot in zijn rubriek Wat Vindt Jan. “Ze las alles een beetje voor. Dan denk ik: doe dat even uit je hoofd.”

On-Nederlands

Jan denkt dat het gewoon een beetje on-Nederlands is. ” Wij zijn het land er niet voor om dit soort dingen te doen. In Amerika is het een groot succes die Roast en daar zijn ook grote sterren die eraan mee willen doen. Onze grote sterren willen er niet aan meedoen.”

Hij vervolgt: “De mensen die Famke Louise moesten roosteren, kenden Famke Louise soms niet. Joke Bruijs zat er ook, maar die kent haar eigenlijk helemaal niet. Dan denk ik: dat is raar.”

‘Rutte doet het!’

Een editie met Matthijs van Nieuwkerk zou wel een klapper zijn, denkt Jan. “Dat zou zeker mooi zijn. Of Borsato. Maar ik denk ook: waarom geen politicus? Die kun je lekker aanvallen. Ik bedoel: Mark Rutte zou dat best wel doen, denk ik, die kan tegen een stootje. Dat soort mensen zouden nog kunnen.”

Hij vervolgt: “Maar ik denk dat ze het beter kunnen doen in het theater. Als je dit nou één keer per jaar in het DeLaMar doet gewoon, weet je wel… Dan mag je er wel filmopnames van maken, maar je moet er meer een theaterding van maken. Boom Chicago; ik zie het ze zo doen. Doe dat gewoon leuk, weet je wel.”

Rita Verdonk

Huh? Mark Rutte die Famke Louise zou willen opvolgen bij The Roast? En dan met Rita Verdonk als zijn hoofdroaster? Het klinkt alsof Jan zijn ‘sterrometer’ eens onder zijn tong moet leggen, want dit gaat natuurlijk niet gebeuren.

Overigens heeft de premier in 2016 wel meegedaan een het chiquere equivalent Correspondents’ Dinner, waar hij een humoristische speech hield – met een zéér pikante grap over Jan Slagter – die goed werd ontvangen. Hoewel er in 2018 nog sprake was van een mogelijk vervolg met Rick Nieman, is een tweede editie er nooit gekomen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Mark Rutte mee zou willen doen aan The Roast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen