Zoon Heleen van Royen houdt vol: ‘Eva Jinek danste wél op VI-graf!’

Vandaag Inside-redacteur Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, houdt vol dat Eva Jinek op het feestje na haar seizoensfinale wel degelijk heeft gedanst op het graf van Johan Derksen.

Eva Jinek, Johan Derksen en Sam van Royen © RTL 4, SBS 6

Johan Derksen heeft donderdagavond keihard het vuur op Eva Jinek geopend, nadat hij van zijn redacteur Sam van Royen te horen had gekregen wat ze heeft geroepen op het feestje na haar seizoensfinale. “Wij hebben dat Vandaag Inside toch maar mooi van de buis gekregen!”, zou ze volgens Sam hebben geschreeuwd.

‘Het is wél gebeurd!’

Live op televisie schold Johan haar uit voor ‘oncollegiaal loeder‘ en daar heeft de presentatrice verschríkkelijk mee gezeten. Ze kon de nacht erna gewoon de slaap niet vatten. Het allerergste van de hele situatie? Er is niets van waar. Althans, dat zei Eva gisteren bij Beau van Erven Dorens.

Terwijl Eva alles aan het ontkennen was bij Beau, vertelde Johan tegelijkertijd in Vandaag Inside dat hij nogmaals bij Sam aan de bel heeft getrokken en dat hij het verhaal nogmaals heeft bevestigd. Hoewel Johan inmiddels heeft gebeld met Eva en hij nu wel gelooft dat het als grap bedoeld was, is het volgens hem dus wél gebeurd.

‘Sam van Royen was er!’

Johan onthulde gisteren voor het eerst de naam van de jongen die Eva heeft verlinkt: Sam van Royen. “Ik heb Jinek beticht van oncollegiaal gedrag doordat ze gezegd zou hebben na de laatste uitzending: ‘We hebben toch maar mooi dat Vandaag Inside van de buis gekregen!’ Ze heeft me vandaag gebeld en ze zat daar erg mee.”

Hij vervolgt: “Ze had er vannacht niet van geslapen en dat vind ik dan vervelend, want Eva Jinek is een prima wijf verder en daar hebben we ook een heel goede relatie mee, maar ze had blijkbaar niet door dat Sam van Royen, een redactielid van ons, daar met Eus…”

Wilfred Genee: “Oh, die gooi je nu ook even op tafel zo?”

‘Ze zei het echt!’

Johan: “Nou nee, als je de feiten brengt, dan zijn dat de feiten… Die was daar met Eus en die hebben we vanmiddag geraadpleegd en die zegt: ‘Ze heeft het echt gezegd.’ Eva kon het zich niet herinneren, maar ze verontschuldigde zich wel een beetje. Ze zegt: ‘Ja, we hadden een afterparty, ik had wat gedronken en dan word ik wat gillerig.’”

“En Sam zei: ‘Ze heeft een dankwoord gesproken tot haar team, van: ‘Jullie zijn het beste team waar ik ooit mee gewerkt heb, fantastisch hebben jullie het gedaan, zelfs Vandaag Inside hebben we van de buis gekregen.’’ Eva zegt: ‘Als ik dat gezegd heb, ik kan het me niet herinneren, dan is het als grap bedoeld.’”

Grapje

Eva heeft ook tegen Wilfred niet ontkend dat ze wat over VI heeft geroepen. Wilfred: “Ze zei tegen mij: ‘Ik heb er even bij gezegd dat we volgend jaar misschien meer kans maken om onze kijkcijfers weer groot te maken, omdat er één concurrent verdwenen is.’”

Johan: “Ik ga volledig op de getuige af, ik ben er niet bij geweest.”

Hélène Hendriks: “Maar zo erg is het toch allemaal niet? Op een bedrijfsfeestje wordt wel meer geroepen.”

Wilfred: “Het is een beetje opgeblazen, denk ik. Ze heeft wel een grapje erover gemaakt, maar dat zouden wij toch ook gedaan hebben op een gegeven moment?”

Tof mens

Hélène: “Eva is ook echt een tof mens, die echt qua humor hier best wel zou passen.”

Johan: “Nou, sterker nog: ze zei dat ze wel graag een keer zou willen aanschuiven.”

Hélène: “Dat moet ze doen, dat moet ze echt doen.”

Johan: “Eva heeft mij verzekerd dat ze niet wist dat ze het gezegd had, dat kon ze zich niet meer herinneren, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat ze wat gedronken had. Maar het was zeker niet oncollegiaal of naar bedoeld, maar dan was het meer als een grap bedoeld.”

Hélène: “Eva moet er helemaal niet zo mee zitten. Dat is gewoon een tof mens.”

Fragment

Het fragment uit Vandaag Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen