Claudia de Breij haalt Jinek-optreden niet in: ‘Vanwege Matthijs’

Claudia de Breij is vooralsnog niet van plan om haar geannuleerde optreden in de talkshow van Eva Jinek in te halen. “Ze wil volgens mij gewoon vragen over Matthijs van Nieuwkerk vermijden.”

Eva Jinek en Claudia de Breij © RTL, NPO

Eva Jinek begon het nieuwe seizoen van haar talkshow deze week met een wel héél magere gastenlijst. Claudia de Breij zou haar hoofdgast zijn, maar zegde op het laatste moment af. Zowel zij als haar management wilden niet zeggen waarom, waardoor men speculeerde dat de kritiek op haar oudejaarsconference er mogelijk iets mee te maken had.

Zieke Claudia

Dat klopt niet, zegt Claudia in een reactie aan Shownieuws. De cabaretière stelt dat ze ziek was. “Twee dagen na de conference was ook iets te optimistisch van mij. Het is gewoon heel intensief vanaf 7 september tot oudejaarsavond knallen.”

Inmiddels gaat het alweer beter met haar. “Maar ik doe gewoon even rustig aan.”

Ingewikkeld

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het wel verdacht dat Claudia en haar management aanvankelijk niet op de afzegging wilden reageren. “Waarom daar zo ingewikkeld over gedaan werd, begrijp ik eigenlijk ook niet. Daardoor komen de verhalen en daardoor wordt de kritiek ook niet minder”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Claudia gaat haar optreden bij Jinek vooralsnog niet inhalen. “Volgens mij ging ze op vakantie, dus ik weet niet of ze ziek op vakantie gaat of dat ze dat even uitstelt, maar ik denk eigenlijk niet dat ze nog ergens gaat zitten.”

Zwijgen over Matthijs

We zien Claudia voorlopig niet meer terug in een talkshow, verwacht Evert. “Al is het maar om de vraag over Matthijs van Nieuwkerk, die ze kan verwachten nadat ze dat onderwerp in de show zo afraffelde, te vermijden.”

Het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk heeft tot veel controverse geleid, maar zijn tv-vriendin Claudia weigerde lange tijd om zich erover uit te spreken. Ze verwees steeds naar haar oudejaarsconference, maar ook daarin zei ze uiteindelijk weinig over de kwestie.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Claudia de Breij alsnog een goede reactie moet geven op het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen