Evert Santegoeds: ‘Claudia de Breij is echt typisch de linkse kerk’

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds vindt het laf dat Claudia de Breij in haar oudejaarsconference zo weinig heeft gezegd over Matthijs van Nieuwkerk. “Dat is weer typisch de linkse kerk.”

Claudia de Breij en Evert Santegoeds © NPO, Privé

Claudia de Breij weigerde lange tijd om zich uit te laten over het wangedrag van haar bevriende tv-collega Matthijs van Nieuwkerk. Ze verwees naar haar oudejaarsconference, waarin ze dan zou reageren. De passage over Matthijs bleek zaterdagavond echter wel héél erg kort te zijn, en ook niet bepaald spraakmakend.

‘Claudia stelt teleur’

Een teleurstelling, vindt Privé-baas Evert Santegoeds het. “Ik heb Claudia de Breij gezien en dat viel me niet helemaal mee, moet ik zeggen. Ik vond dat het te langzaam op gang kwam om het tegen het einde nog goed te maken, zelfs met de hulp van Tsjaikovski”, zegt hij in zijn podcast Strikt Privé.

Hij vervolgt: “Ik vond hoe zij zich afmaakt van die De Wereld Draait Door-affaire echt zó teleurstellend. Als je nou zes weken je mond houdt en zes weken zegt: ‘Wat ik te zeggen heb doe ik in de oudejaarsconference’, en je komt daar niet verder dan: ‘Van Neuenkirche’, dan denk ik: nou, dat is iets te makkelijk, zus.”

‘Typisch linkse kerk’

Claudia bewijst maar weer eens van de linkse kerk te zijn, aldus Evert. “Als ik dan de enorme uithalen zie naar Rutte en De Mol, dan denk ik: dat is typisch de linkse kerk die elkaar de hand boven het hoofd houdt. Ik vond het echt ver onder de maat van wat je van een cabaretière van haar mag verwachten.”

Vanavond zit Claudia in de seizoensopener van Eva Jinek. “Die heeft Claudia de Breij te gast en die moet dan toch maar eens even doorvragen over De Wereld Draait Door, lijkt me, want op dat punt – en niet alleen op dat punt – heeft Claudia wel flink teleurgesteld, vind ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen